BEZ TROLA NA STUDENJAKU? Kako će ove promene uticati na Beograd u kojem već vlada kolaps!
Trolrjbusi u Beogradu, Foto: Vladimir Šporčić

ŠTA ĆE BITI

BEZ TROLA NA STUDENJAKU? Kako će ove promene uticati na Beograd u kojem već vlada kolaps!

Vozila bi išla novom, zaobilaznom trasom do depoa, Dorćolci se pobudnili

Objavljeno: 17:56h

Grad Beograd namerava da proširi trolejbusku mrežu, ali u isto vreme i da ova vozila na struju izmesti sa Trga republike i Studentskog trga, te da ih do postojećeg depoa u Dobračinoj i Dunavskoj ulici dovede novim, zaobilaznim putem.

Sekretarijat za javni prevoz je putem plakata o tome obavestio stanovnike Dorćola i okolnih delova kuda je planirano da prolazi trolejbuska mreža.

"U cilju poboljšanja javnog gradskog prevoza, i bolje povezanosti sa drugim delovima grada, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda će izvoditi radove na instalaciji kontaktne mreže trolejbuskog saobraćaja prema priloženoj mapi.

Trolejbusi kao najekonomičniji gradski prevoz sa najmanjom bukom i nultom emisijom štetnih gasova, prolaziće od pogona GSP "Beograd" ulicama Dobračina, Dunavska, Žorža Klemansoa, Venizelosova, Poenkareova, Cvijićevom do postojećih linija u Takovskoj, Jaše Prodanovića i nastavku Cvijićeve. Ulicom Gundulićev venac planirana je privremena trasa do izgradnje terminusa u Dunavskoj ulici", stoji u obaveštenju.

foto: Printscreen

Ovo, međutim, nije naišlo na odobravanje građana koji smatraju da će izmeštanje trolejbusa zakrčiti njihove ulice, pa su čak izašli sa podacima "da bi tuda prolazilo 89 trola na sat, odnosno jedno vozilo na 45 sekundi". Stanari Venizelosove, Gundulićevog venca i Žorža Klemansoa za večeras su zakazali protestno okupljanje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.