PUTNICI NAJAVILI DA ĆE DA BROJE BUSEVE PO ULICAMA! Nakon što je počelo brojanje putnika od strane GSP, sledi KONTRA
Ponovo započeto brojanje putnika u GSP, Foto: Nebojša Mandić

na udaru linije za centar

PUTNICI NAJAVILI DA ĆE DA BROJE BUSEVE PO ULICAMA! Nakon što je počelo brojanje putnika od strane GSP, sledi KONTRA

Putnici će se brojati od prvih jutarnjih polazaka do 24 sata, a anketirati od sedam do 19 časova!

Objavljeno:

Radnici Sekretarijata za javni prevoz i GSP “Beograd” započeli su pre nekoliko dana ponovo brojanje putnika u gradskom prevozu, posebno na linijama koje idu ka centru grada.

- Brojanja su neophodna da biste znali kako funkcioniše sistem. Da li je uvek neophodno raditi sistematsko brojanje putnika na celokupnoj mreži linija – nije, ali je poželjno u određenim vremenskim periodima raditi kontrolna brojanja na delovima mreže, ako ima indikacija da je došlo do poremećaja - objasnio je za RTS profesor Saobraćajnog fakulteta Peđa Živanović.

Putnici će se brojati od prvih jutarnjih polazaka do 24 sata, a anketirati od sedam do 19 časova.

Prva reakcija putnika u pojedinim delovima prestonice, koji poslednjih nedelja i meseci imaju mnogo žalbi na gradski prevoz, bila je da će oni onda početi sa brojanjem autobusa!

Bolje bi im bilo da prebroje sve nerealizovane polaske, da objasne zašto se dešava u Mirijevu čekamo više od pola sata na autobus - rekla je ljutita sugrađanka N. G.

Beograđani su u poslednje vreme skrenuli pažnju i na sve rašireniju pojavu da vozači, u dogovoru sa otpravnicima na okretnicima, menjaju trase i preskaču po nekoliko stanica da bi nadoknadili vreme izgubljeno u gužvama. Međutim, zbog toga ostavljaju putnike da čekaju na stanicama...

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.