GRAĐANI BESNI! Ukinute trole na linijama 19 i 28, GRAD JE U HAOSU IAKO JE GSP IMAO DOBRU NAMERU
Trolejbusi, Foto: Dragana Udovičić

UKINUT PREVOZ

GRAĐANI BESNI! Ukinute trole na linijama 19 i 28, GRAD JE U HAOSU IAKO JE GSP IMAO DOBRU NAMERU

Zbog rekonstrukcije Trga republike ukinut prevoz na linijama 19 i 28

Objavljeno:

Uprkos iščekivanju otvaranja Trga republike, kako bi se prevoz vratio na staro, stanovnici Zvezdare i Konjarnika neprijatno su iznenađeni. Trolejbusi na linijama 19 i 28 više neće vršiti prevoz do centra grada.

Linija 19, koja je saobraćala od Studentskog trga do Konjarnika, i linija 28 do Zvezdare, od petka su odlukom Sekretarijata za javni prevoz, ukinute.

Dok će trolejbusi 21 i 22, ubuduće će voziti samo do Slavije.

Zbog preklapanja trasa pojedinih trolejbuskih linija u centralnoj gradskoj zoni sa ostalim linijama javnog prevoza, a u cilju optimizacije trolejbuskog saobraćaja, ukidaju se trolejbuske linije 19 i 28, navodi se u saopštenju.

Jovica Vasiljević, gradski sekretar za prevoz, kazao je da je ovo odlučeno pošto su želeli da Trg rasterete od saobraćaja.

Želeli smo da smanjimo broj gabaritnih vozila koja prolaze Trgom, pa smo linije 19 i 28 ukinuli, a 21 i 22 skratili. Sugrađani koji žive na Zvezdari imaju vezu sa 41 i 77. Ipak, ništa nije zacrtano. Pratićemo situaciju narednih dana i saobraćajne zahteve putnika, pa ćemo u skladu s tim i reagovati, uvoditi nove polaske, rekao je Vasiljević, za "Novosti".

Međutim, sugrađani nisu zadovoljni i žele da se pronađe alternativno rešenje.

Stanovnici ovih opština tvrde da im je trolejbus na liniji 28 bio jedina veza sa centrom grada, a linije 40 i 77, koje prolaze kroz ulicu Dimitrija Tucovića, u špicevima se čekaju i po pola sata.

Ovo je dodatno opteretilo autobus koji saobraća na liniji 31.

foto: Printscreen/facebook/SBU

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.