BEOGRADSKI METRO UŠAO U BUDŽET! Srbija će se zadužiti 580 miliona evra, stoji u Vladinom dokumentu
Metro-Ilustracija, Foto: Profimedia/Ilustracija

OTKRIVAMO

BEOGRADSKI METRO UŠAO U BUDŽET! Srbija će se zadužiti 580 miliona evra, stoji u Vladinom dokumentu

Vlada Srbije će se zadužiti 580 miliona evra radi projekta izgradnje metroa

Objavljeno: 05.11.2019. 10:03h
  • 6

Vlada Srbije, kako se vidi iz predloga budžeta za narednu godinu, namerava da se zaduži ukupno 580 miliona evra kako bi započela projekat izgradnje metroa u Beogradu.

Kada se govori o kapitalnim projektima, koji su stigli do realizacije, u narednoj godini iz republičke kase na njih će biti utrošeno 198,9 milijardi dinara. Najviše poslova naručiće Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - u vrednosti od 67 milijardi dinara, kako Blic navodi.

Značajne investicije u narednoj godini planira i Ministarstvo unutrašnjih poslova -na kapitalne projekte će biti utrošeno nepunih 11 miliojardi dinara. Od toga je četiri milijarde dinara planirano za obnavljanje i modernizaciju helikopterske flote.

Nepažljive vozače sigurno neće obradovati činjenica da MUP ulazi drugu fazu video-nadzora u saobraćaju, na koju će biti potrošeno 1,67 milijardi dinara. Oko 200 miliona dinara treba da bude uloženo u osavremenjivanje voznog parka i popravku vozila Direkcije policije.

Ministarstvo finansija će rasporediti 17,2 milijarde dinara namenjenih kapitalnim investicijama. U taj zbir ulazi blizu 13,2 milijarde dinara namenjenih eksproprijaciji zemljišta na kome će se graditi kapitalni projekti. Uprava carina planira 309 miliona dinara za gradnju graničnog prelaza "Gostun" i 268 miliona za gradnju carinske ispostave na Gradini.

Ministarstvo spoljnih poslova će nepunu milijardu dinara uložiti u važne projekte poput gradnje diplomatsko-konzularnog predstavništva u glavnom gradu Australije - 32 miliona dinara. Zatim, po skoro istoj ceni, 30 miliona dinara gradiće se predstavništvo u Sarajevu. U njega će se međutim ulagatii 2021. godine - 45 miliona dinara.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media