BEOGRAĐANI SU BEZ GREJANJA! Evo do kada će biti HLADNI RADIJATORI
Mnogi Beograđani su jutros zatekli hladne radijatore, Foto: Profimedia

HLADNI RADIJATORI

BEOGRAĐANI SU BEZ GREJANJA! Evo do kada će biti HLADNI RADIJATORI

Neprijatno iznenađenje za Beograđane, radijatori hladni

Objavljeno:

Mnogi Beograđani neprijatno su se iznenadili ovog jutra kada su u stanovima zatekli hladne radijatore. Ipak, razlog nije bio neki kvar u zgradi, havarija u celom naselju, već je proceduralne prirode.

- Zbog visokih spoljašnjih temperatura vazduha, toplotni izvori „Beogradskih elektrana“ ne isporučuju toplotnu energiju potrošačima - saopštili su iz ovog javnog gradskog preduzeća.

Odmah je usledilo i obrazloženje.

"Prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu i Pravilima o radu distributivnog sistema isporuka toplotne energije u grejnom danu ne vrši se uopšte kada temperature spoljašnjeg vazduha više od 15 stepeni Celzijusa traju duže od 10 sati i kada je u vremenu između 6.00 i 9.00h temperatura spoljašnjeg vazduha viša od 12 stepeni Celzijusa.“

U Beogradu je već u 8.00 izmereno čak 18 stepeni, zbog čega su radijatori u celoj prestonici hladni. Ako je suditi po prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) radijatori u beogradskim stanovima ostaće hladni barem do četvrtka!

Naime, sutra se najavljuju temperature od graničnih 12 do 25 stepeni, a u sredu temperatura u prestonici bi trebalo da oscilira između 15 i 19 stepeni. Dovoljno da "Beogradske elektrane" ne pokreću sistem.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.