VUČIĆ NA SVEČANOM OTVARANJU RENOVIRANE PALATE PRAVDE! Ovaj događaj je VRLO VAŽAN ZA SRBIJU (VIDEO)
Aleksandar Vučić u Pakati pravde, Foto: Aleksandar Stojanović

događaj

VUČIĆ NA SVEČANOM OTVARANJU RENOVIRANE PALATE PRAVDE! Ovaj događaj je VRLO VAŽAN ZA SRBIJU (VIDEO)

Svečanost prilikom otvaranja Palate pravde počela je danas u podne

Objavljeno: 13:25h

Nakon više od godinu dana intezivnih radova, Palata pravde, je danas zvanično završena i otvorena za javnost, a suđenja u najvećoj sudskoj zgradi u Srbiji će početi u ponedeljak, 4. novembra

Svečanost prilikom otvaranja Palate pravde počela je danas u podne, a istoj prisustvuju mnogi zvaničnici.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, takođe je odlučio da svojim prisustvom dodatno uveliča ovaj događaj.

1 / 6 Foto: Aleksandar Stojanović

Predsednik odgovara na pitanja novinara

Predsednik se najpre komentarisao trenutno stanje i situaciju na Kovosu i Metohiji.

- Trudim se da svakoga dana govorim ono što je istina. Nikada vas nisam lagao i obmanjivao, za SAD Kosovo je samostalna država. Ono štpo ja očekujem je da nam Evropska unija kaže svoj stav. Čekamo da vidimo šta će da kažu. Naša pozicija nikako nije laka. Moj posao je drugačiji, ja moram da budem ozbiljan i odgovoran, to je moj zadatak, ja moram da vam govorim istinu.

Osvrnuo se i na pitanje da li neko iz prethodne vlasti snosio posledice zbog ogromne ekonomske štete koja je načinjena Srbiji?

- Milioni evra su u pitanju. Tolika nam je šteta naneta, ali niko za to nije odgovarao. Ja ne mogu ništa da kažem, jer je sudstvo nezavisno, i to ne smem da komentarišem da se ne bi reklo da vršim pritisak na pravposuđe.

Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik je najpre čestitao svim zaposlenima na novom radnom okruženju.

- Ponosan sam što smo danas ušli u jednu veoma modernu zgradu, čak i oni koji su imali sumnje da li ćemo ovo da uradimo kako treba, sada ih više nemaju. Naslušao sam se milion laži. Ali najvažnije od svega je što će građani Srbije imati jedno ovakvo zdanje. Beskrajno sam zahvalan gospodinu Fabriciju i Evropskoj uniji na pomoći i na veoma dobrim kreditima.

- Najvažnije je što će građani koji ovde dolaze videti boljitak i napredak. Ovde je uložen veliki novac, a novac ne pada sa neba - rekao je predsednik Vučić i zahvalio se svima koji su pomogli u obnavljanju palate.

foto: Aleksandar Stojanović

- Mi političri moramo da manje komentarišemo rad pravosuđa, a vi morate da budete efikasbiji, a ja verujem u vas, ja verujem u mlade školovane ljude. Ljudi očekuju pravdu, i zato je moja molba da tu pravdu građanima Srbije darujete, da imaju dodatno poštovanje i da imaju zbog čega da veruju u budućnost naše zemlje.

- Današnja slika Palate pravde je ukupna slika i prilika celokupnog napretka našeg društva.

- Ušao sam u nekoliko sudnica i razgovarao sa zaposlenima. Rekli su da su zadovoljni i da je nešto bolje što je bilo, to je zaista retko da Srbi tako nešto kažu. Ja sam im na tome jako zahvalan. Posebno sam zahvalan Nela, tebi, zbog svog truda koji ste uložili - rekao je predsednik.

foto: Aleksandar Stojanović

Vučić se zahvalio i Semu Fabriciju, kao i svima koji su učestvovali u renoviranju Palate pravde.

- U svakom trenutku čuvaćemo nezavisnost naše zemlje, ne mogu oni koji ni u čemu nisu bolji kod nas da nas nečemu uče, da nas uče kako i kada da kažemo dobar dan - istakao je predsednik.

- Nastavićemo da radimo, kao i do sada! Živela Srbija!

Nakon puštenog filma o renoviranju Palate pravde, prisutnima se obratio predsednik Višeg suda Aleksandar Stepanović.

Podsetimo, radovi na rekonstrukciji Palate pravde počeli su u martu 2017. godine, a završeni su u septembru ove godine, kada su krenula useljenja opreme i nameštaja a sada i predmeta.

Pravosudna zgrada u Savskoj ulici spolja je zadržala prvobitni izgled, kao zaštićeno autorsko delo, a u njoj je izvršena kompletna rekonstrukcija sudnica i kabineta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.