NOVI DATUM JE 23. JANUAR 2020. GODINE! Produžen rok za završetak radova na Trgu Republike!
Grad Beograd, ilustracija, Foto: Beoinfo

evo šta to znači

NOVI DATUM JE 23. JANUAR 2020. GODINE! Produžen rok za završetak radova na Trgu Republike!

Finansijska sredstva za izvođenje radova ostaju nepromenjena

Objavljeno:

Rok za izvođenje svih radova na Trgu republike, na zahtev izvođača, austrijske firme "Štrabag", produžen je do 23. januara 2020.godine.

- Menja se član 6 Ugovora za izvođenje radova na uređenju Trga republike, zaključenog između Grada Beograda i dobavljača "Štrabag doo" u pogledu ugovorenog roka za završetak radova. Produžava se ugovoreni rok za izvođenje radova, tako da je novi rok za završetak 23.1.2020. godine.

Finansijska sredstva za izvođenje radova ostaju nepromenjena. Sa dobavljačem će biti zaključen aneks ugovora u skladu sa odredbama ove odluke, stoji u Odluci o izmeni ugovora o javnoj nabavci, koju je 23. oktobra potpisala v.d. direktorka Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, Dušica Anđelković.

Ipak, pre nego što ova odluka krene da se koristi u svrhu političke svakodnevnice, kao što je slučaj sa svim radovima u prestonici u poslednje vreme, treba napomenuti da se to ne odnosi na završene radove na preslaganju kocki, te da će saobraćaj na Trgu republike biti kao što je najavljeno pušten za dva dana.

- Stručni nadzor je konstatovao da se radovi na otklanjanju primedbi na Trgu republike privode kraju i da će biti završeni u ugovorenom roku, ali smatra da je neophodno produžiti rok zbog dugotrajne procedure oko ugovaranja nepredviđenih radova i viškova radova. Predlažemo da se ugovoreni rok završetka svih radova produži za 90 dana, saglasno zahtevu izvođača, stoji, između ostalog, u obrazloženju ove odluke.

U svom zahtevu za produžetak roka koji je podnet 27. septembra ove godine, firma "Štrabag" je navela nekoliko razloga koji su uticali na usporavanje radova poput "obustave radova zbog arheoloških iskopavanja Stambol kapije, izmena u projektu instalacija koje su morale da se izmeste iz arheološkog nalazišta, viškova radova za koje je pokrenuta procedura ugovoranja i nepredviđenih radova za koje još nije sprovedena procedura ugovaranja".

Sve u svemu, rok je zvanično produžen do 23. januara 2020. godine, ali su svi radovi praktično gotovi i Trg republike će, prema najava, biti potpuno otvoren i funkcionalan od petka 1. novembra.

Ovim povodom oglasila se i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

- Odluka o izmeni ugovora za izvođenje radova na uređenju Trga republike nije doneta zbog novih radova na terenu, već je doneta iz proceduralnih razloga. Svi radovi na uređenju Trga republike su završeni, ali je zbog dugotrajnih procedura potrebno dodatno vreme za izradu neophodne dokumentacije u vezi sa ugovorom, te je doneta odluka da se ugovoreni rok produži za 90 dana, rekli su iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.