PRIMAO PLATU, A RADIO NELEGALNO! Razrešen direktor Treće beogradske gimnazije
Gimnazija, ilustracija, Foto: Ana Paunković

PAO JE

PRIMAO PLATU, A RADIO NELEGALNO! Razrešen direktor Treće beogradske gimnazije

Forum beogradskih gimnazija oglasio se ovim povodom i pozdravio odluku ministra prosvete Mladena Šarčevića o razrešenju

Objavljeno:

Direktor Treće beogradske gimnazije, Milenko Macura, smenjen je danas, nakon što je mesecima vodio školu i primao direktorsku platu, iako je na toj poziciji faktički bio nelegalno.

Naime, na mestu direktora ne može da bude osoba starija od 65 godina, a upravo toliko je Macura napunio još tokom protekle školske godine. Imajući u vidu da se nije povukao sa mesta rukovodioca ove škole, on je suštinski mesecima bio nelegitimni direktor. Umesto da prima penziju, dobijao je direktorsku platu, i potpisivao školska službena dokumenta.

Forum beogradskih gimnazija oglasio se ovim povodom i pozdravio odluku ministra prosvete Mladena Šarčevića o razrešenju.

- Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, gospodin Mladen Šarčević, doneo je danas odluku o razrešenju dosadašnjeg direktora Treće beogradske gimnazije i imenovanju za vršioca dužnosti direktora gospodina Miodraga Savovića. Ova odluka epilog je višednevnog pravnog problema koji je prevaziđen nakon razgovora ministra i predsednika Foruma beogradskih gimnazija kojom prilikom je ministar uveren u osnovanost optužbi zaposlenih u ovoj ustanovi na kršenje zakona od strane direktora Macure - navodi se u saopštenju.

Dodaju i da je ovakvom odlukom upućena jasna poruka direktorima da će kršenje zakona i u budućnosti biti sankcionisano.

Međutim, iako iz Ministarstva kažu da im niko zvanično nije prijavio, a sam Milenko Macura nije želeo da komentariše te navode, prema saznanjima "Blica", u Trećoj gimnaziji postoje govorkanja da je Macura podređene zastrašivao, manipulisao đačkim ekskurzijam, i da u školi vlada stanje opšteg javašluka, upravo njegovom krivicom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.