ZA OTKAZANE EKSKURZIJE NEMA POVRATKA NOVCA: Roditelji besni!
Direktori beogradskih osnovnih škola se usaglasili, Foto: Zvonko Ninkov

STRAŠNO

ZA OTKAZANE EKSKURZIJE NEMA POVRATKA NOVCA: Roditelji besni!

Skoro isti slučaj se desio i u mnogim drugim beogradskim školama

Objavljeno: 16.10.2019. 15:09h
  • 54

Vest da hiljade đaka, iz nekoliko desetina beogradskih škola, nisu tokom jučerašnjeg i današnjeg dana otputovali na odavno zakazane, planirane, ali i plaćene izlete, razljutila je i zabrinula roditelje, ali i zadala veliku glavobolju učiteljima i nastavnicima, a najviše direktorima prestoničkih osmoletki.

Nije mali broj mama i tata koji se posle svega pitaju šta će biti sa novcem koji su uplatili, da li će on biti vraćen ili će izleti ipak biti realizovani u nekim novim, slobodnim terminima.

 

Iz osnovnih škola "Drinka Pavlović", "Đorđe Krstić" i "Pavle Savić" skoro jednoglasno su za "Blic" poručili da će se izleti i ekskurzije obaviti već naredne nedelje, u skladu dogovora koji su postigli sa agencijama zaduženim za njihovu realizaciju.

- Izleti bi trebalo da se obave u dogovoru sa predstavnikom agencije u utorak ili sredu naredne nedelje za otkazane polaske drugog, trećeg i sedmog razreda naše škole koji su otkazani danas i juče - rekla je Jelena Volarov, direktorka OŠ "Đorđe Krstić.

Jole Bulatović, direktor OŠ "Drinka Pavlović", ispričao je za "Blic" da oni imaju zakazan datum za realizaciju putovanja koji i dalje nije konačan, a to je 22. oktobar. Dakle, takođe utorak naredne nedelje.

- Nemamo trenutno informaciju kada će se izlet realizovati, obavestićemo o svemu Školsku upravu koja će odlučiti šta će dalje biti učinjeno. Žao mi je što se ovo dogodilo i želim da se izvinim roditeljima i deci što su doživeli neprijatnost - rekao za "Blic" direktor OŠ "Pavle Savić" Milan Krstić.

Kako saznajemo, skoro isti slučaj se desio i u mnogim drugim beogradskim školama, prema nekim za sada još nezvaničnim podacima, reč je o više od 30 obrazovnih ustanova sa hiljadama i hiljadama dece koja nisu otputovala na ranije zakazane i plaćene izlete i ekskurzije.

Podsetimo, do otkazivanja školskih izleta došlo je jer Saobraćajna policija i Agencija za bezbednost u saobraćaju nisu dozvolili da na put krenu vozači bez adekvatnih licenci za profesionalne vozače, mada su registrovani i drugi nedostaci.

Bonus video: 

(Espreso.rs/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media