MLADIĆ (17) JE UKRAO AUTOBUS 59! Nema dozvolu, ali vozi kao profesionalac! VOZAČ JE SVE OTKRIO (FOTO)
Nema dozvolu, Foto: Nebojša Mandić

HAOS U BEOGRADU

MLADIĆ (17) JE UKRAO AUTOBUS 59! Nema dozvolu, ali vozi kao profesionalac! VOZAČ JE SVE OTKRIO (FOTO)

Policajci su, kada se situacija razjasnila, priveli sedamnaestogodišnjeg mladića

Objavljeno:

Maloletni mladić, ukrao je u utorak oko 14.10 časova autobus na liniji 59 sa okretnice u Birčaninovoj ulici i uredno vozio sve do okretnice na Vidikovcu, prateći liniju i primajući putnike na stajalištima duž trase. Iako su o krađi odmah obavešteni policija i dispečarski centar Sekretarija za javni prevoz, u filmsku jurnjavu za ukradenim vozilom uputio se vozač Đorđe Vuksić (40), koji je tog prepodneva vozio tu liniju. Mladića je zaustavio na vidikovačkoj okretnici, priprečivši mu put svojim autom, izvukao ga iz autobusa i čekao dolazak policije. Šofer Trans -Juga, za "Novosti" otkriva šta se tačno dogodilo. - Završio sam prvu smenu i ostavio vozilo na okretnici, jer je kolega kasnio pet minuta zbog protesta taksista koji je bio u toku. Naš poslodavac je korektan, pa sam znao da problema neće biti ako ostavim vozilo na okretnici. Autobus sam ugasio,točkove namotao udesno, ugasio sklopku i zatvorio vrata. Krenuo sam kući, kad me je kolega pozvao i pitao: Gde je autobus? Mislio sam da se šali! - priča Vuksić, koji inače već šest godina vozi na liniji 51, i koji je u utorak kao zamena radio na liniji 59. Kolega ga je ponovo zvao, rekao da autobusa nigde nema, a onda otrčao do otpravnika na okretnici da prijavi nestanak vozila. Otpravnik mu je rekao da je video vozača, koji mu je rekao da radi za Trans-Jug, da otvara vrata autobusa, ulazi u vozilo, prima putnike i odlazi.

- Kolega je otpravnika pitao kako je pustio vozača da ode, a ovaj mu je kazao da nije dužan da ih sve poznaje. Što i jeste istina. Tog trenutka, sa mnom u kolima bila je moja devojka, Jelena, koja je inače otpravnica. Pozvala je auto-centar i pitala ih da li vide kuda se ukradeni autobus kreće, pošto sva vozila imaju uređaje za lociranje. Na naše iznenađenje, rečeno joj je da se vozač uredno prijavio, da ide duž trase i skuplja putnike! Nisam mogao da verujem svojim ušima - prepričava događaj Vuksić.

Odlučio je da vozilo presretne usput i vozeći od Sajma, video je autobus koji je do maločas vozio na Kanarevom brdu. - Išao sam iza autobusa neko vreme. Nisam znao ko je za volanom i nisam smeo da reaguje, pošto je bilo putnika u vozilu. Mislio sam, šta ako se taj neko uplaši, uspaniči se pa povredi nekoga. A celom trasom vozio je kao profesionalac! Nijednu grešku nije imao, stanicu nijednu nije promašio. A onda sam video da skreće na okretnicu na Vidikovcu. Svi putnici su izašli, a ja sam svojim autom stao ispred autobusa, preprečio mu put kako ne bi mogao da nastavi dalje. Rukama sam otvorio vrata na silu i uleteo u vozilo. Ispred sebe sam ugledao tinejdžera! Bio sam šokiran. Rekao mi je: Nemoj bato! Uhvatio sam ga i izneo iz autobusa - navodi ovaj četrdesetogodišnji vozač. Kaže da je policija ubrzo stigla, ali po prijavi sugrađana koji su se tu zadesili, a koji su prijavili da neko tuče vozača. Policajci su, kada se situacija razjasnila, priveli sedamnaestogodišnjeg mladića.

- Bio je zbunjen, uplašen. Kada su ga pitali zašto je ukrao autobus, počeo je da plače. Bilo mi ga je žao. I ja sam bio u čudu kada sam video klinca ispred sebe, za koga se ispostavilo da je maloletan i da nema dozvolu da vozi motor, a kamoli autobus! A od Kanarevog brda do okretnice na Vidikovcu vozio je kao profesionalni vozač. Dete je bilo za volanom, a niko od policije nije krenuo u potragu za ukradenim vozilom iako su znali da se kreće duž trase! Samo sam ja reagovao - iskren je Vuksić. Poznat je vozačima sa linije 59 Vozač Đorđe Vuksić, kaže da je posle saznao od kolega koji stalno voze na liniji 59, da svi poznaju tog mladića. Da on voli da priča sa njima, i da se stalno mota oko autobusa. Da je znao za foru kako može da otvori vrata autobusa pritiskom na sigurnosni ventil i da je tako ušao u vozilo. Navodi i da je saznao da se iza sudbine ovog tinejdžera krije tužna priča. Mladić je vozačima pričao da je otac preminuo, majka se preudala, a on sam navodno sam živi u stanu na Kanarevom brdu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.