RADIJATORI ĆE BITI TOPLI KADA SE ISPUNE SLEDEĆI USLOVI: Kada zapravo počinje grejanje?
Grejanje, Foto: Shutterstock

grejna sezona

RADIJATORI ĆE BITI TOPLI KADA SE ISPUNE SLEDEĆI USLOVI: Kada zapravo počinje grejanje?

Prijave na nivou cele zgrade ili ako ima curenja

Objavljeno:

Grejanja, bar tokom celog dana, neće biti sve dok su prosečne dnevne temperature vazduha 20 i više stepeni, rekla je za TV "Prva" Ivana Kalanja, izvršna direktorka za proizvodnju toplone energije.

- U ovom periodu ćemo izvršiti probe, sva merenja sistema, da bi od 15. oktobra grejna sezona krenula uobičajeno. Grejanja će biti u skladu sa temperaturnim uslovima. Kada budu niže temperature, ujutru i uveče, grejanja će svakako biti, ali ako u toku dana bude 20 stepeni kao danas, isporuka toplone energije će biti prekinuta. Tako da do 15. oktobra, neće biti celodnevne isporuke toplotne energije – pojasnila je direkorka.

Iako su u ponedeljak bili topli radijatori skoro svim korisnicima širom Beograda, Vračarci su, primera radi, imali problem s grejanjem.

Udaljenost naših krajnih korisnika od toplane je velika. Dobar deo vračarskog platoa se greje iz toplane na Novom Beogradu. Dok se zagreje voda u samoj toplani i dok dođe do korisnika potrebno je da prođe pet i više sati, tako da u ponedeljak nisu svi mogli da imaju tople radijatore. Problem je postojao i u Ulici Dušana Vukasovića na Bežanijskoj kosi gde je bilo potrebno da ponovimo signal da bi grejanje proradilo. Takve stvari se dešavaju jer sam prelazak iz potpuno hladnog stanja u toplo nije lak, tačnije pokretanje sistema je veoma teško – objasnila je Ivana Kalanja.

Prijave na nivou cele zgrade ili ako ima curenja

Kako je dodala sagovornica "Prve", operatere bi trebalo zvati ukoliko u celoj stambenoj zgradi nema grejanja ili ako stanari primete curenje radijatora. Međutim, dodala je "da se u prvih pet do sedam sati dešava da nemaju svi ujednačeno grejanje jer je toliko potrebno da se zagreje sistem".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.