DOBRO BRE LJUDI, DOKLE VIŠE? Taksisti opet BLOKIRAJU Beograd, OVO JE BEZOBRAZLUK KOJI NE PRESTAJE! (VIDEO)
Taksisti opet BLOKIRAJU Beograd, Foto: Espreso.co.rs

AU!

DOBRO BRE LJUDI, DOKLE VIŠE? Taksisti opet BLOKIRAJU Beograd, OVO JE BEZOBRAZLUK KOJI NE PRESTAJE! (VIDEO)

Protestu beogradskih taksista juče su se pridružile i kolege iz Novog Sada, koji su sličan vid blokade održali u svom gradu

Objavljeno: 14:11h

Taksisti iz najvećih beogradskih taksi udruženja danas nastavljaju blokadu prestonice, po ustaljenoj satnici i rutama, kao svojevrsno "zagrevanje" pred radikalizaciju protesta sledeće nedelje, kada je najavljeno paralisanje Gazele i Slavije, i to čak u delu popodnevnog špica (od 14.00 do 17.00).

Oni su danas u podne ponovo krenuli sa okupljanjem na četiri dobro poznate lokacije (Obrenovački put, Kumodraška, Blok 70 i bivša hala "Pionir"). Protesna vožnja kreće oko 13.15, a već oko 14.00 očekuje se potpuna blokada Trga Nikole Pašića, Takovske, Ulice kneza Miloša, dela Bulevara kralja Aleksandra, Resavske, Slavije...

Ovakva je situacija bila u Takovskoj ulici:

Ovo su samo neki od delova grada koje bi građani trebalo da izbegavaju pošto će kao i prethodnih dana javni gradski prevoz biti u blokadi, a jedini siguran način da se stigne do željene lokacije biće - peške.

Alternative

Auto-put kroz Beograd je potpuno prohodan, a kako se prostor oko Autokomande uglavnom veoma brzo raščisti, preko Ustaničke ili Južnog bulevara može se doći do Bulevara kralja Aleksandra i dalje ka željenim destinacijama.

Oni koji iz pravca Sajma dolaze ka centru grada, mogu da probaju opciju sa Karađorđevom ulicom koja će ih odvesti do Beogradske tvrđave i Dorćola, uz napomenu da ne smeju da zaborave da su zbog radova zatvoreni potezi oko Trga republike, kao i Džordža Vašingtona, Kraljice Marije i 27. marta.

Pazite se "divljaka"

Od 12.00 časova najveća taksi udruženja prekidaju sa radom, gase se kol-centri i ne primaju se više vožnje. Dakle, sve do 15.00, teško da ćete dobiti neki taksi na poziv, ali zato postoje dobre šanse da naletite na "divljake" koji pokušavaju da iskoriste situaciju i vanredno zarade.

Pridružili se i drugi gradovi

Protestu beogradskih taksista juče su se pridružile i kolege iz Novog Sada, koji su sličan vid blokade održali u svom gradu. Nišlije u proteste, kako su najavili taksisti, ulaze sledeće nedelje, a tada bi se na prestoničkim ulicama mogli očekivati i vozači iz drugih gradova u Srbiji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.