TAKSISTI NAJAVLJUJU RADIKALIZACIJU PROTESTA! Blokiraćemo ceo grad, dovešćemo VOZILA IZ CELE SRBIJE!
Taxi / Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

totalni kolaps

TAKSISTI NAJAVLJUJU RADIKALIZACIJU PROTESTA! Blokiraćemo ceo grad, dovešćemo VOZILA IZ CELE SRBIJE!

Protestu beogradskih taksista danas su se pridružili i Novosađani!

Objavljeno:

Protest taksista nastavljen je na beogradskim ulicama kao Dan mrmota. Danas je ponovo bilo isto mesto, ista ruta, iste zatvorene ulice, ista blokada centra prestonice.

Članovi najvećih i najbrojnijih beogradskih taksi udruženja završili su protest koji je počeo oko podneva. Taksisti su se okupili kao i uvek na četiri svima dobro poznata punkta (Obrenovački put, Kumodraška, Blok 70 i bivša hala "Pionir") odakle su oko 13.15 krenuli uobičajenim trasama ka centru grada. Potom su se vođe svih udruženja obratile prisutnima, nakon čega se protest oko 15 sati završio.

Boško Vukojević, jedan od lidera taksista koji protestuju, obraćajući se prisutnima, najavio je "da bi sledećeg ponedeljka cela Srbija mogla biti u Beogradu".

- Došli smo jer nam se smrklo, ali se nadam da će nama svanuti i pući ta zora iza nas. Od sledeće nedelje, cela Srbija će doći u Beograd - najavio je Vukojević nakon čega su taksisti otpevali pesmu "Pukni zoro".

Beograđani su odavno izgubili strpljenje za ovakav vid protesta, pa ne čude sporadični incidenti na prestoničkim ulicama. Tako je jedan od taksista juče napao saobraćajnu policajku, što su osudili i lideri taksi protesta, dok su ranije građani znali da blokiraju taksi kolone, a bilo je i verbalnih prepirki građana i prolaznika.

Protestuju i u Novom Sadu!

Protestu beogradskih taksista danas su se pridružili i Novosađani.

- Hoćemo da podržimo svoje kolege iz Beograda, jer ako ono što se dešava u Beogradu bude dozvoljeno, pitanje je dana kada će se to isto desiti i u Novom Sadu. Želimo da skrenemo pažnju na nerad državnih službi, odnosno na to što je dozvoljen nelegalan prevoz putnika - rekao je za Tanjug predsednik Ugovorne privredne taksi komore Vojvodine Radenko Vidaković.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.