STIGAO ERDOGAN, A TAKSISTI SE OKUPLJAJU: BLOKADA CENTRA tek sledi, ali 2 strane KAO DA SU SE DOGOVORILE
Protest taksista / Ilustracija, Foto: Aleksandar Stojanović

kolaps u beogradu

STIGAO ERDOGAN, A TAKSISTI SE OKUPLJAJU: BLOKADA CENTRA tek sledi, ali 2 strane KAO DA SU SE DOGOVORILE

Tačno u podne taksisti su počeli da se okupljaju na četiri lokacije u prestonici, dok je policija nešto kasnije zatvorila autoput u smeru od aerodroma ka Novom Beogradu

Objavljeno: 07.10.2019. 12:52h
  • 134

Turski predsednik Redžep Erdogan stigao je u dvodnevnu posetu Srbiji, taksisti ne odustaju od protesta i najavljuju novu blokadu, pa bi Beograd mogao da se nađe u pravom saobraćajnom ludilu. Ipak, "dve strane" kao da su se dogovorile, pa će visoki zvaničnici biti u Palati "Srbija" dok taksi vozači budu na ulicama.

Nekoliko minuta pre podneva, avion sa turskim predsednikom je sleteo u Beograd. Tačno u podne taksisti su počeli da se okupljaju na četiri lokacije u prestonici, dok je policija nešto kasnije zatvorila autoput u smeru od aerodroma ka Novom Beogradu, ali neposredno pre petlje koja vodi do vazdušne luke i suprotan smer.

Ipak, već oko 12.30 ponovo je koliko-toliko normalizovan saobraćaj na autoputu, dok je trenutno jedino nemoguće proći Bulevarom Mihajla Pupina, u blizini "Palate Srbija".

Svi oni koji bi iz vazdušne luke da se prebace ka centru grada, ali i oni koji idu prema aerodromu, mogu to da učine alternativnim putem preko Ledina, a zatim novobeogradskih blokova 70, 45...

Uprkos oprečnim informacijama koje su se pojavile u medijima, taksisti su i danas ponovo izašli na ulice, samo su zbog posete turskog predsednika radikalizaciju protesta odložili za nedelju dana.

- Nastavljamo sa protestima po istom sistemu i satnici kao i prošle nedelje. Dakle, okupljanje na četiri lokacije od 12, sat vremena kasnije kreće protestna vožnja ka centru grada, odnosno do zgrade Vlade Srbije gde ostajemo do 15 časova - rekao je za "Blic" Aleksandar Bijelić, jedan od vođa taksi protesta.

Kao i prošle nedelje taksisti će se okupiti na Obrenovačkom putu (Čukarica), u Bloku 70 (Novi Beograd), kod bivše "Pionir" (Palilula) i u Kumodraškoj ulici (Voždovac). Da bi do 15 časova bio potpuno blokiran deo od Slavije do Savskog trga, Trg Nikole Pašića, Takovska i Kneza Miloša...

- Vest koja se pojavila u nekim medijima da taksisti neće izaći na ulice je čista dezinformacija. Taksisti će definitivno izaći na proteste, nikada nismo ni razmišljali da ih prekinemo, samo ih danas nećemo radikalizovati zbog posete turskog predsednika Erdogana, pošto ne želimo da od naših esnafskih problema pravimo međunarodni problem i šaljemo lošu sliku o Srbiji - rekao je za N1 Boško Vukojević, predstavnik Ugovorne privredne taksi komore.

Osim taksi protesta i blokade, u Beogradu će tokom današnjeg dana, ali i u utorak, doći do povremenog zatvaranja ulica zbog posete visoke turske delegacije na čelu sa predsednikom ove zemlje, Redžepom Erdoganom.

Detalji posete, odnosno koje će saobraćajnice i kada biti zatvarane, iz bezbednosnih razloga se drže u tajnosti, baš kao i prilikom sličnih poseta drugih svetskih lidera. Ipak, na osnovu plana koji je obelodanjen u javnosti, jasno je da će najviše na udaru biti autoput od aerodroma "Nikola Tesla" do Novog Beograda, kao i potez oko Palate "Srbija" gde će biti održan najveći broj sastanaka veoma brojne turske delegacije.

Predsednik Erdogan je u Beograd doputovao oko podneva, pa će Bulevar Mihajla Pupina, odnosno potez oko Palate "Srbija", biti povremeno zatvaran sve do kasnih poslepodnevnih sati.

 

Bonus video

(Espreso.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media