PROTESTI I KADA DOĐE ERDOGAN: Taksisti za vikend PAUZIRAJU, sledeće nedelje BIĆE JOŠ GORE (VIDEO)
Taksisti za vikend PAUZIRAJU, Foto: Aleksandar Stojanović

NASTAVLJA SE!

PROTESTI I KADA DOĐE ERDOGAN: Taksisti za vikend PAUZIRAJU, sledeće nedelje BIĆE JOŠ GORE (VIDEO)

Najavljena je i radikalizacija protesta, pa čak i zatvaranje najprometnijih mostova u prestonici.

Objavljeno:

Ni jaka kiša, ni zahlađenje, kao ni haos koji je još od jutarnjih sati vladao na beogradskim ulicama, nisu uticali na odluku taksista da i danas nastave sa protestima i blokadom prestonice koja je, kao i prethodnih dana, okončana nešto pre 15.00 časova, uz napomenu da je novo okupljanje zakazano već za sutra "na istom mestu, u isto vreme".

Protestnih okupljanja i vožnji neće biti samo tokom vikenda, kada će Beograđani konačno moći malo da odahnu, a blokada prestonice će se nastaviti već početkom naredne radne nedelje. I to uprkos najavljenoj poseti turskog predsednika Redžepa Erdogana (7. i 8. oktobar).

foto: AP

- Biće protesta i u ponedeljak i u utorak. Videćemo samo kakav će režim i satnica biti. Odlučićemo da li ćemo možda menjati trasu ili ćemo u protestnu vožnju krenuti pre ili posle njegovog dolaska - rekao je jedan od lidera taksista prvi čovek najvećeg taksi udruženja, Aleksandar Bijelić.

Najavljena je i radikalizacija protesta, pa čak i zatvaranje najprometnijih mostova u prestonici. Ipak, kako je Bijelićrekao, do toga neće doći pre utorka-srede naredne nedelje.

Takođe, najavljeno je da će protesti taksista od nedelje početi i u Novom Sadu, Nišu...

Prete i blokadom mostova

Podsetimo, taksisti su najavili da će naredne nedelje, ili najkasnije za desetak dana radikalizovati protest ukoliko ne bude dogovora.

- Ovog puta to neće biti klasična protestna vožnja do centra grada, već ako nas bude u dovoljnom broju, blokada najprometnijih saobraćajnica, pa čak i mostova - rekao je juče Aleksandar Bijelić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.