KAFANE NA ŠLJUNKU, TURISTI NE VERUJU ŠTA VIDE! Skadarlija rekonstruisana, a sad PONOVO PROPADA (VIDEO)
Skadarlija, Foto: Printscreen

NEZADOVOLJNI I GRAĐANI

KAFANE NA ŠLJUNKU, TURISTI NE VERUJU ŠTA VIDE! Skadarlija rekonstruisana, a sad PONOVO PROPADA (VIDEO)

Obnovljen je samo deo jedne od najpoznatijih ulica u Beogradu

Objavljeno:

Čini se da je ceo Beograd pod radovima, i da Beograđani nisu ni malo zadovoljni rekonstrukcijom grada. Ipak, kako saznajemo, građani Beograda nemaju ništa protiv obnove svoje prestonice, sve dok se ona odradi kako treba.

Ipak, kada se malo bolje pogleda, izgleda da nestručni radnici rekonstruišu Beograd. Nakon radova koji traju i po nekoliko meseci, sve se ponovo raspadne u roku od nekoliko dana, pa sva obnova kao da je bila uzaludna.

Slična situacija događa se i u Skadarliji. Boemska ulica koja je simbol Beograda i koju na dnevnom nivou posećuju mnogobrojni turisti, u potpunom je raspadu.

Kako se navodi u jednoj od emisija, rekonstruisan je samo deo Skadarlije, tačnije do kafane "Tri šešira", sve ostalo kao da ne postoji, pa se na to ni ne obraćena pažnja. Ispred osnovne škole koja se nalazi na početku Skadarlije, i koja bi trebalo da bude najbezbednije mesto, kaldrma je razbijena, sve je zapušteno i zaraslo, a učenici jedva da mogu da priđu svojoj školi.

Kafane i restorani koji krase ovu boemsku ulicu, svoje terase postavljaju na šljunkovitom tlu, a kako saznajemo, turisti sve snimaju, i u najmanju ruku se zgrožavaju kada vide u kakvom je stanju cela ulica.

Igor Kolundžija kaže da je jedino objašnjenje za ovakvo stanje stvari to što ljudi ne vole Skadarliju, pa ništa ni ne rade po pitanju njenog ulepšavanja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.