PREMIJERKA NUDI REŠENJE TAKSISTIMA! Građani ne smeju da trpe, BLOKIRAN JE CEO GRAD DANIMA
Ana Brnabić rešava probleme taksistima, Foto: Beta / Milan Obradović, Beta / Slobodan Miljević

OGLASILA SE PREMIJERKA

PREMIJERKA NUDI REŠENJE TAKSISTIMA! Građani ne smeju da trpe, BLOKIRAN JE CEO GRAD DANIMA

Premijerka je istakla da se zakon mora poštovati, ali da je dijalog potreban

Objavljeno:

Komentarišuću štrajk beogradskih taksista, premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da "to nije način", jer građani ne smeju da trpe, navodeći da je Vlada Srbije "otvorena za razgovor" kako bi se problem rešio.

- Taksisti ne bi trebalo da ucenjuju građane i Vladu time što mogu da zatvore ulice - rekla je Brnabić nakon skupa u Beogradu posvećnom javnoj upravi.

Ona je rekla da razume apele taksista, kao i to da su neki posebno ugroženi.

Istakla je da se zakon mora poštovati, ali da je dijalog potreban.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić rekao je komentarišući tvrdnje taksista da je on omogućio "alternativne vidove" taksi usluga, da organizacije koje se time bave nisu registrovane u njegovom ministarstvu.

- Te organizacije su registrovane u Agenciji za privredne registre - izjavio je Ružić navodeći da se zakon mora čitati i poštovati.

Taksi komora započela je u ponedeljak svakodnevne protestne vožnje u Beogradu kao izraz, kako su naveli, nezadovoljstva zbog nesprovođenja zakona o prevozu putnika, čime su izazvali velike gužve u saobraćaju u Beogradu.

Protest se, kao i prethodnih dana, održava i danas od 13 do 15h i tada će biti blokirane centralne beogradske ulice.

Taksisti kažu da razumeju nezadovoljstvo građana i zbog toga su doneli odluku da će od danas na svojim trasama protestne vožnje, usred najveće gužve, sa sve četiri polazne tačke do centra grada, besplatno prevoziti građane.

- Taksisti, pre svega, razumeju građane koji su nezadovoljni svakodnevnom blokadom grada. Ali, očekujemo i da građani razumeju nas. Odlukom da besplatno prevozimo građane želimo da im, barem delimično, ublažimo neprijatnosti do kojih je došlo našom blokadom, ali i da im se približimo i objasnimo problematiku i razloge zbog kojih smo pronuđeni da ovo činimo - rekao je za Telegraf.rs Boško Vukojević iz Taksi komore Beograda.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.