CEO BEOGRAD JE BESAN NA TAKSISTE ŠTO BLOKIRAJU GRAD U ŠPICU! Pričali smo s jednim, ovo baca novo svetlo na štrajk
Ilustracija / Taxi, Foto: Aleksandar Stojanović

TOTALNA BLOKADA

CEO BEOGRAD JE BESAN NA TAKSISTE ŠTO BLOKIRAJU GRAD U ŠPICU! Pričali smo s jednim, ovo baca novo svetlo na štrajk

Ne odustaju od zahteva

Objavljeno:

Beograd se juče i danas našao u pravoj saobraćajnoj blokadi pošto su najveća i najbrojnija taksi udruženja krenula sa četiri lokacije u protestnu vožnju ka centru grada. Oni su potpuno paralisali širi centar prestonice!

Na beogradskim ulicama poslednjih godina protestovale su razne taksi asocijacije, sastavljene od legalnih ili nelegalnih taksi vozača, ali nikada do sada u njima nisu učestvovala najveća udruženja kao što je sada slučaj.

1 / 13 Foto: Espreso.co.rs

Tim povodom razgovarali smo sa beogradskim taksistom koji nam je kazao da je glavni zahtev taj da se zakon mora poštovati, što do sada nije bio slučaj.

foto: Aleksandar Stojanović

Država ne sprovodi zakon koji je sama usvojila. Određene institucije koje zakon treba da sprovedu, nečinjenjem ili pasivnim ponašanjem staju na stranu društva i udruženja koja posluju nezakonito i nelegalno. Taksisti traže samo poštovanje zakona i da on važi za sve", kaže za Espreso.co.rs beogradski taksista koji je želeo da ostane anoniman.

Dodaje da ne postoje dodatni zahtevi.

Ne postoje nikakvi dodatni zahtevi jer je zahtev samo jedan. Svi legalni taksisti iz Srbije, kao i udruženja taksista iz cele Srbije imaju jedan zahtev, a to je kao što sam kazao, da se zakon poštuje i da oni koji ga krše budu kažnjeni. Ne tražimo povlastice, niti promene, izmene, dopune, nikakva oslobađanja, ništa što bi nama išlo na ruku već samo da država reaguje i da primenjuje zakon koji je napisala i usvojila, objašnjava beogradski taksista.

foto: Aleksandar Stojanović

Kako kaže, očekuje da se institucije ozbiljnije pozabave ovim pitanjem jer su zakon donele i on mora da važi za sve.

Institucije kojima se obraćaju organizatori ovog protesta su uvek na istim adresama, a u pitanju su nadležna ministarstva kao i Vlada Republike Srbije," priča taksista.

Na pitanje, kako komentariše činjenicu da su građani vidno iznervirani zbog kolapsa, kaže da nije cilj da se građani maltretiraju, ali da ne vide drugo rešenje osim protesta.

foto: Aleksandar Stojanović

Nama nije cilj da blokiramo grad, niti da maltretiramo građane svog grada koji su dovoljno izmaltretirani zatvaranjem ulica, rekonstrukcijama, raznoraznim protestima i sl. Mi se ne bunimo protiv države, već samo tražimo da se zakon sprovodi. Nama je žao zbog gužve i nije nam cilj da bilo koga maltretiramo. Nadamo se da će država početi da radi svoj posao", kaže beogradski taksista.

Podsetimo, taksisti su danas organizovali drugu protesnu šetnju, a učestvovali su članovi Saveza auto-taksi udruženja Srbije, Ugovorne privredne taksi komore Srbije, ali i udruženja Beo taksi, Žuti taksi, Čukarički taksi, Alfa-bel, Beonaxis, Beogradski taksi vozači, Beogradski poslovni taksi, Pink taksi, Lux, Gold i samostalni taksisti.

foto: Aleksandar Stojanović

Trasa je bila kao i juče, što znači da su u protesnu šetnju krenuli kroz ove ulice:

* Hala „Aleksandar Nikolić“ (Palilula): Čarli Čaplina - Jaše Prodanovića – Takovska – ugao Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve.

* Kumodraška (Voždovac): Bulevar Peka Dapčevića – Autokomanda - Bulevar oslobođenja - Trg Slavija – ugao Nemanjine i Balkanske;

* Blok 70 (Novi Beograd): Oml. brigada – Bul. Mihajla Pupina - Brankov most – Prizrenska – Terazije - Trg Nikole Pašića – ugao Kneza Miloša i Nemanjine;

* Obrenovački put (Čukarica): Obrenovački put – Radnička - Bulevar vojvode Mišića - Mostarska petlja – ugao Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra.

Nezadovoljni primenom Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, odnosno time što inspekcija i Komunalna milicija navodno ne sklanjaju sa ulica nelegalne prevoznike i ne kažnjavaju ih, sa dva protesta blokirali su širi centar Beograda i primorali građane na pešačenje, kašnjenje i maltretiranje od 12.00 do 16.00.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.