OPET ZATVOREN! I ovog vikenda PEŠKE kroz CENTAR, a evo kako to utiče na GRADSKI PREVOZ!
Radovi, Foto: Espreso.co.rs

BOŽE, DOKLE?

OPET ZATVOREN! I ovog vikenda PEŠKE kroz CENTAR, a evo kako to utiče na GRADSKI PREVOZ!

Rolerijada plus će se održati ove subote od 9.00 do 15.00, na potezu od Terazija do Slavije, tačnije do hotela "Hilton"

Objavljeno:

Beograđani će i ovog vikenda kroz centar grada prolaziti uglavnom samo peške, što zbog održavanja Rolerijade plus, što zbog radova na preslaganju ploča na Trgu republike, a potez Kolarčeva - Terazije - Kralja Milana - Slavija, već je zatvoren. I tako će ostati do ponedeljka u ranim jutarnjim satima!

Prosto je neverovatno da nijedna od nadležnih službi, ni Sekretarijat za saobraćaj, ni Beokom servis, nisu dali tačnu satnicu i spisak ulica koje će biti zatvorene, za razliku od Sekretarijata za javni prevoz koji je još juče izašao sa svim promenama koje se očekuju na linijama gradskog prevoza.

Rolerijada plus će se održati ove subote od 9.00 do 15.00, na potezu od Terazija do Slavije, tačnije do hotela "Hilton". Zbog toga će trolejbuske linije biti skraćene do Slavije, baš kao i autobuska linija 31, dok vozila na 22A neće saobraćati.

- U periodu od petka u 20.00 do ponedeljka u 4.00 časova doći će do promena u radu linija javnog prevoza - saopštili su iz Sekretarijata za javni prevoz.

* trolejbuske linije 21, 22 i 29 i autobuska linija 31 saobraćaće od perifernih terminusa do Trga Slavija i nosiće oznake 21L, 22L, 29L i 31L;

* privremena autobuska linija 22А se ukida;

* vozila sa linija 24, 26, 37 i 44, kao i minibus linija E2 saobraćaće delimično izmenjenom trasom: u smeru prema Dorćolu ulicama Trg Nikole Pašića, Dečanska, Braće Jugović, Francuska i dalje redovno i koristiće stajalište „Dom omladine“, dok u smeru prema gradu saobraćaju ulicama Francuska, kroz terminus „Trg republike“, Braće Jugović, Dečanska, Trg Nikole Pašića i dalje redovno i koristite stajalište „Trg republike“ koje u redovnom režimu koriste linije br. 43 i 96;

* autobuske linije 32E, 43 i 96 će saobraćati na skraćenoj trasi do terminusa „Železnička stanica (Pančevački most)“ i nosiće oznake 32EL, 43L i 96L i za iste se uspostavlja privremeno stajalište preko puta postojećeg u ulici Jovana Аvakumovića;

* autobusi sa linije 27 će, u smeru ka Trgu republike, saobraćati delimično izmenjenom trasom: Bulevar kralja Аleksandra, Dečanska, Braće Jugović, Francuska, terminus "Trg republike";

* minibus linija E9 će u oba smera umesto preko Terazija saobraćati od Trga Slavija ulicama Beogradska, Bulevar kralja Аleksandra, Trg Nikole Pašića, Dečanska, Braće Jugović, Francuska, Cara Dušana i dalje redovnom trasama.

Ovo su vam alternativni pravci

Kao i prethodnih nedelja kada je zatvaran ovaj potez, vozačima će glavna alternativa biti "transverzala" Bulevar kralja Aleksandra - Dečanska - Braće Jugovića, pa dalje ka Francuskoj ili Bulevaru despota Stefana. Druga opcija je "kalemegdanska tura" Karađorđevom i kroz Tadeuša Košćuška, ili ona preko Slavije i Beogradske dalje ka Bulevaru ili Cvijićevoj.

U nedelju se zatvara Takovska

Osim Ulice kralja Milana, u nedelju će biti zatvorena i Takovska ulica, ali samo u periodu od ponoći do 10.00 časova ujutro. Razlog je uklanjanje krana koji je bio angažovan na jednom od obližnjih gradilišta.

Zbog toga će doći i do promena trasa trolejbusa 40 i autobusa 23.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.