STIŽU PROMENE! Beograđani će uskoro imati NOVU STAVKU NA RAČUNIMA INFOSTANA!
Računi, Foto: Dragana Udovičić

DOPUNA

STIŽU PROMENE! Beograđani će uskoro imati NOVU STAVKU NA RAČUNIMA INFOSTANA!

Drugi deo odluke sadrži kalkulaciju troškova!

Objavljeno:

Gradski odbornici usvojili su na današnjoj sednici Skupštine grada Odluku o izmenama i dopunama odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda.

Kako je obrazložio podsekretar za komunalne i stambene poslove Predrag Veinović ova odluka suštinski ima dva dela. Prvi deo se odnosi na usklađivanje sa Zakonom o komunalnim delatnostima, Zakonom o zaštiti životne sredine, zakonom koji uređuje oblast stanovanja, zakonom koji uređuje izvršni postupak i postupak obezbeđivanja potraživanja iz nadležnosti javnih izvršitelja i sa odlukom o upravljanju komunalnim i neopasnim otpadom.

– Izvršena je dopuna ove odluke tako što se iz okvira komunalne delatnosti, upravljanje komunalnim otpadom, pored sakupljanja i transporta kroz sistem objedinjene naplate naplaćuje i tretman, kao i odlaganje. Omogućeno je i pokretanje spora, ne samo pred sudom što je do sada bio slučaj, već i pred licem kome je povereno javno ovlašćenje. Rok za pokretanje postupka je sa 15 dana sveden na osam, jer naše JKP „Infostan tehnologije” obeveštava redovno korisnike o postojanju duga na svojim računima – pojasnio je Veinović.

"Infostan" preuzima i prigradske opštine

Prema njegovim rečima, drugi deo odluke sadrži kalkulaciju troškova, na osnovu čega je procenjeno da bi u poslovanju komunalnih preduzeća iz Barajeva, Sopota, Lazarevca, Mladenovca, Obrenovca, Grocke i Surčina došlo do velike uštede, smanjenje troškova štampe, bankarskih provizija i drugih troškova ako bi se ovih sedam opština uključilo u sistem objedinjene naplate JKP „Infostan tehnologije”.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beoinfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.