PRVI SMO SE PROVOZALI PETLJOM SURČIN: Autoputem Miloš Veliki će se od nje do Beograda stizati ZA 5 MINUTA
Petlja Surčin, Foto: Aleksandar Stojanović

petlja surčin

PRVI SMO SE PROVOZALI PETLJOM SURČIN: Autoputem Miloš Veliki će se od nje do Beograda stizati ZA 5 MINUTA

Vozači koji idu ka Čačku na novi auto-put "Miloš Veliki" će se uključivati sa petlje Surčin od 19. decembra ove godine

Objavljeno:

Vozači koji idu ka Čačku na novi auto-put "Miloš Veliki" od 19. decembra ove godine će se uključivati sa petlje Surčin, saopštila je Ministarka građevinarstva Srbije, Zorana Mihajlović.

foto: Aleksandar Stojanovic

Projektom je predviđena izgradnja autoputa u punom profilu sa 4 vozne i 2 zaustavne trake u ukupnoj širini od 29 metara. Pored izgradnje trase sa kompletnom infrastrukturom, projekat uključuje i izgradnju mosta preko Save i ušća Kolubare, nadvožnjaka preko železničke pruge Ostružnica - Batajnica kao i dve petlje, Surčin i Obrenovac.

foto: Aleksandar Stojanovic

Radovi su u toku i sve napreduju kako je i planirano, tokom obilaska radova zatekli smo radnike koji vredno rade kako bi svaki detalj bio na svom mestu 19. decembra za kada je zakazan završetak radova.

Pored toga, iznenadili smo se kada smo na radovima zatekli ne samo radnike iz naše zemlje, već i radnike koji dolaze iz inostranstva.

foto: Aleksandar Stojanović

Danas se sa petlje Surčin, javnosti obratila i Zorana Mihajlović, koja je zadovoljna radovima.

- Zadovoljna sam. Obzirom da radimo sa kineskom kompanijom, uvek je sve na vreme. Danas smo ovde da bi pokazali građanima Srbije gde će se to uključivati na autoput "Miloš Veliki", i to već, kako je rekao potpredsednik kineske CRBC kompanije 19.decembra - rekla je Mihajlovićeva i dodala da će biti potrebno pet minta od Koridora 10, to jest autoputa Beograd - Zagreb.

foto: Aleksandar Stojanović

Radovi su počeli 5. maja 2017. godine, a ugovorom je predviđeno da cela deonica Surčin - Obrenovac bude završena do 5. januara 2020, obzirom da je danas saopšteno da će se vozači uključivati preko petlje Surčin, na autoput "Miloš Veliki", od 19.decembra, možemo zaključiti da će projekat biti gotov pre roka.

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, navela još i to da je veoma zadovoljna partnerima u projektu obzirom da budžet projekta nije probijen ni za dolar više.

Pored ministarke Mihajlović, javnosti se obratio ispred Puteva Srbije i investitora radova, Slavoljub Tubić, pomoćnik direktora.

- Želim da istaknem da je ovaj projekat izuzetno uspešan, pre svega jer su radovi izvedeni na vrlo visokom nivou, a budžet nije probijen.

Da se radovi obavljaju na visokom nivou, uverila se i naša ekipa, koja je imala priliku da se među prvima provoza, još uvek nezavršenom petljom.

Prizore koje smo tamo zatekli smo i zabeležili.

1 / 6 Foto: Aleksandar Stojanovic

Gotovo da se na svakom metru nalaze ljudi koji marljivo rade kako bi na kraju projekta mogli da stanemo rame uz rame sa svetskim autoputevima.

Ovde, kako se može videti, nema nedoumica oko radnih obaveza, a svako zna svoj posao i uspešno ga obavlja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / L. Stanušić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.