JUTROS JE BILO PREHLADNO! Šta kažu pravila - kad će nam RADIJATORI BITI TOPLI?
Kad će nam RADIJATORI BITI TOPLI?, Foto: Shutterstock

VAŽNA VEST!

JUTROS JE BILO PREHLADNO! Šta kažu pravila - kad će nam RADIJATORI BITI TOPLI?

Srećom, prema prognozama meteorologa neće biti smrzavanja narednih nedelja

Objavljeno:

S obzirom da je danas u 10.00 časova u Beogradu izmerena temperatura od samo 13 stepeni, kao i da meteorolozi za naredne dane najavljuju veoma sveža jutra sa samo sedam-osam stepeni Celzijusa, mnogi stanovnici prestonice su odmah pomislili na - tople radijatore!

Od grejanja, barem onog centralnog za koje su zadužene "Beogradske elektrane", definitivno neće biti ništa pre 1. oktobra. Naime, prema važećim gradskim odlukama, grejna sezona u prestonici traje od 15. oktobra do 15. aprila, uz mogućnost da u slučaju niskih temperatura (prosečna dnevna ispod 12 stepeni), grejanje bude uključeno u periodu od 1. do 14. oktobra, odnosno od 16. aprila do 3. maja.

Ove godine, zbog veoma hladnog proleća, odbornici Skupštine grada Beograda doneli su dodatnu odluku da grejna sezona, "pod određenim uslovima", može da bude produžena i posle 3. maja.

“U slučaju da i posle 3. maja Republički hidrometeorološki zavod prognozira srednju dnevnu temperaturu 12 stepeni ili nižu, rukovodilac organizacione jedinice Gradske uprave grada Beograda, nadležne za poslove energetike, može naložiti obezbeđivanje snabdevanja toplotnom energijom, ukoliko postoje tehnički i tehnološki uslovi”, stoji u odluci koja je usvojena u maju ove godine.

U njoj, međutim, nije spomenuta mogućnost da grejanje u Beogradu, u slučaju ekstremno niskih temperatura, počne pre 1. oktobra.

Srećom, prema prognozama meteorologa neće biti smrzavanja narednih nedelja, pa ni potrebe da se radijatori pale pre 15. oktobra, pošto su najavljene temperature oko 20 stepeni.

Bonus video:

(Espeso.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.