OVO JE BIO NAJLEPŠI DAN U NJIHOVIM ŽIVOTIMA: Dea, Nataša i Vesić su posetili NAJPOSEBNIJI KAFIĆ U BEOGRADU (FOTO)
Goran Vesić, Foto: Filip Plavčić

humanost

OVO JE BIO NAJLEPŠI DAN U NJIHOVIM ŽIVOTIMA: Dea, Nataša i Vesić su posetili NAJPOSEBNIJI KAFIĆ U BEOGRADU (FOTO)

Gosti prvog inkluzivnog kafića u Srbiji danas su bili mališani, mnoge poznate ličnosti, kao i zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić

Objavljeno:

Gosti prvog inkluzivnog kafića "Zvuci srca" u Srbiji danas su bili mališani, mnoge poznate ličnosti, kao i zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić.

Ekipa Espreso portala posetila je prvi kafić gde su radno angažovana mlada lica sa smetnjama u razvoju. Pri dolasku primetili smo nasmejana i vedra lica, a jedna od konobarica, Aleksandra Pavlović, bila je raspoložena da svoje oduševljenje podeli sa nama.

foto: Filip Plavčić

- Srećna sam što radim ovde, lepo mi je i gosti su ljubazni. Sa svim kolegama se odlično slažem, a najviše volim da pripremam toplu čokoladu - rekla je Aleksandra.

U kafić su ubrzo pristigli mališani, koji trenutno pohađaju treći razred osnovne škole, a za njima i mnoge poznate ličnosti, poput Nataše Bekvalac i Dee Đurđević.

1 / 6 Foto: Filip Plavčić

Gradonačelnik Beograda, Goran Vesić svoju humanost odmah je pokazao na delu. Obratio se deci i poručio da će im sva pića on platiti, a da oni čuvaju svoj novac.

Pored toga, Vesić se obratio i medijima.

- Projekat je važan kako bismo imali više mesta na kojima se zapošljavaju osobe sa invaliditetom i kako bismo skenuli pažnju društva. Ako skrenemo pažnju na ovakve stvari, mnogo će se više mesta poput ovog kafića otvoriti. Dolaskom ovde omogućavamo postojanje lokala, ali i upućujemo apel ljudima da dolaze i time pomažu zapošljavanje osoba sa invaliditetom - rekao je Vesić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.