ŠIRE SE PARKING ZONE U BEOGRADU: Evo u kojim ulicama ćete ubuduće morati da PLAĆATE parkiranje i koliko (MAPA)
Parking servis, Foto: Petar Lazović

više mesta

ŠIRE SE PARKING ZONE U BEOGRADU: Evo u kojim ulicama ćete ubuduće morati da PLAĆATE parkiranje i koliko (MAPA)

Kazna ukoliko ne platite parkiranje u zoniranim delovima grada iznosi 1.870 dinara, a upola manje ako platite u roku od osam dana

Objavljeno:

Parking zone u prestonici nastavljaju iz meseca u mesec da se šire. U junu je zoniran potez od Bulevara despota Stefana ka Ruzveltovoj, a sada je na red došao drugi kraj Zvezdare.

Naime, odlukom Sekretarijata za saobraćaj, od ponedeljka 2. septembra započela je primena zonskog sistema parkiranja u još jednom delu opštine Zvezdara, koji je oivičen ulicama Milana Rakića, Mite Ružića, Bulevar kralja Aleksandra, Vojislava Ilića i Gospodara Vučića. U ovom delu grada biće uvedena zelena zona.

foto: Promo

- Radnici JKP „Parking servis“, prvih dana primene zonskog sistema, informisaće građane o proširenju zone putem flajera i obaveštenja, bez izdavanja naloga za plaćanje dnevne karte - poručuju iz ovog gradskog preduzeća.

Stanari, koji imaju prijavljeno prebivalište u novozoniranom delu opštine Zvezdara, a poseduju automobil na svoje ime, imaju pravo na povlašćenu parking kartu i parkiranje bez vremenskog ograničenja. Vlasnicima povlašćene karte za parkiranje, stanarima, kao i pravnim licima i preduzetnicima, koji imaju sedište u ulicama novoformiranog zonskog sistema, omogućeno je parkiranje vozila bez vremenskog ograničenja na prvom slobodnom parking mestu.

- Povlašćenu parking kartu stanari i pravna lica mogu kupiti u poslovnicama Korisničkog servisa (Takovska 31, Kraljice Marije 7 i Mileševska 51) i putem portala ePPK. Cena mesečne povlašćene parking karte za stanare iznosi 457 dinara, dok je za korisnike invalidske parking karte ona besplatna - dodaju iz "Parking servisa".

foto: Promo

Podsećamo, parkiranje u zoniranom području plaća se slanjem SMS poruke ili kupovinom parking karte na trafici, na šalteru pošte ili kod kontrolora. Jedan sat parkiranja u zelenoj zoni moguće je platiti SMS porukom poslatom na broj 9113. Maksimalno dozvoljeno vreme parkiranja u ovoj zoni iznosi 180 minuta, a kontrola i naplata parkiranja obavlja se svakog radnog dana od 07 do 21 čas i subotom od 07 do 14 časova.

Kazna ukoliko ne platite parkiranje u zoniranim delovima grada iznosi 1.870 dinara, a upola manje ako platite u roku od osam dana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.