U BEOGRADU NAJVIŠE PRVAKA DOSAD: Evo koliko će dece od sutra sesti u ŠKOLSKE KLUPE!
Ilustracija, Foto: beta/Mialn Obradović

LEPE VESTI

U BEOGRADU NAJVIŠE PRVAKA DOSAD: Evo koliko će dece od sutra sesti u ŠKOLSKE KLUPE!

U planu su obimni radovi i u školama "Vlada Obradović Kameni", "Rade Drainac", "Kneginja Milica", ali i u Trgovačkoj, Dvanaestoj gimnaziji...

Objavljeno:

Nova školska godina počinje sutra, a u Beogradu će u školskim klupama prvi put biti skoro 17.000 mališana, rekao je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Čestitajući svim beogradskim prvacima, kao i ostalim učenicima polazak u školu, Gak je istakao da sve škole spremno dočekuju đake i najavio nastavak obnove i rekonstrukcije škola u Beogradu.

- U ovom trenutku vrednost svih započetih radova u školama je oko 800 miliona dinara, cilj je obnova svih škola kojima je to potrebno uz organizaciju nastave na način koji ne remeti decu, ali sa ciljem da uz strpljenje dok radovi traju ona kasnije dobiju što bolje uslove za učenje - rekao je Gak, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

foto: Profimedia

On je podsetio da je najvažnija investicija u obrazovanju u ovom trenutku izgradnja škole u naselju Leštane koja je u toku, ali i da je započeta rekonstrukcija škole "1.300 kaplara" na Zvezdari, te da preporod u toku nove školske godine očekuje i osmoletke "Vladislav Ribnikar" i "Vladimir Rolović", gde radovi počinju sutra, kao i OŠ "Sveti Sava".

- Ovaj investicioni ciklus ne sme da stane. Prošle godine za nabavku računara, klupa, tabli i druge opreme neophodne školama Sskeretarijat izdvojio 150 miliona dinara dok je sada već u avgustu ta cifra premašena i do sada za te namene u 2019. utrošeno 180 miliona dinara - istakao je Gak.

U planu su, kako je istakao, obimni radovi i u školama "Vlada Obradović Kameni", "Rade Drainac", "Kneginja Milica", ali i u Trgovačkoj, Dvanaestoj gimnaziji...

Bonus video

Karađorđeva ulica ponovo otvorena za saobraćaj

(Espreso.co.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.