NA SMART KLUPI NA NOVOM TRGU REPUBLIKE POKUŠALI SMO DA NAPUNIMO MOBILNI: Rezultat je bio NEVEROVATAN! (VIDEO)
Smart klupe sa internetom/ Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

espreso kontrola

NA SMART KLUPI NA NOVOM TRGU REPUBLIKE POKUŠALI SMO DA NAPUNIMO MOBILNI: Rezultat je bio NEVEROVATAN! (VIDEO)

Osim toga, građani, ali i turisti će imati priliku da koriste besplatan WIFI, smart klupe, i tačskrin

Objavljeno: 17:48h
Jovana Jovanović

Saobraćaj od danas normalno funkcioniše na Trgu republike, dakle, trolejbusi su vraćeni u Vasinu ulicu, a autobusi i automobili prolaze kroz Makedonsku i Kolarčevu i odatle skreću u Francusku ulicu.

1 / 8 Foto: Filip Plavčić

Trg republike je u novom ruhu pušten jutros u devet sati za pešake i za saobraćaj. Osim toga, građani, ali i turisti će imati priliku da koriste besplatan WIFI, smart klupe, i tačskrin.

Espreso na otvaranju Trga republike:

Ekipa Espresa je na trgu isprobala kako funkcionišu smart klupe, tačnije, pokušali smo da napunimo bateriju na mobilnom telefonu upravo na tom mestu.

Dakle, ukoliko ostanete bez materije na telefonu odlično rešenje jeste smart klupa gde možete uspešno da napunite telefon.

Kako je to izgledalo pogledajte u video snimku:

Da podsetimo, Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da su radovi završeni pre roka.

Pedeset i pet dana pre roka grad Beograd je uspešno završio rekonstrukciju našeg centralnog gradskog trga, Trga Republike – rekao je Vesić i čestitao kompaniji Štrabag i Direkciji za gradskog građevinsko zemljište grada Beograda na odlično obavljenom poslu".

On je istakao da je Beograd konačno dobio centralni trg kakav imaju velike evropske metropole, više od vek i po od kako je ovaj trg počeo da se formira.

Napravljena je raskošna i prostrana pešačka zona, drvoredi koji imaju 27 stabala više nego ranije, a postavljeno je 12 žardinjera sa ukrasnim drvećem kakve se od prošle godine nalaze u Balkanskoj ulici, četiri saobraćajne trake, pametne klupe s besplatnim internetom, senzorima za temperaturu, kvalitet vazduha i buku, preko 100 svetiljki na daljinsko upravljanje čije svetlo može da se prilagođava događajima koji se na Trgu organizuju, parking za bicikle i potapajući stubići sa kamerama. Sve to krasi novi Trg republike u Beogradu, koji svi pešaci i vozači ponovo koriste od danas", rekao je Vesić.

Inače, sve je rađeno sa ciljem da se dobije što više prostora za pešake, koji će verujemo isprovati sve nove mogućnsti koje nudi rekonstruisani trg.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.