PORED POTAPAJUĆIH STUBIĆA, PROVERILI SMO KAKO FUNKCIONIŠE TAČSKRIN NA TRGU: Otkrivamo koje mogućnosti pruža (VIDEO)
Tačskrin na trgu, Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

NA LICU MESTA

PORED POTAPAJUĆIH STUBIĆA, PROVERILI SMO KAKO FUNKCIONIŠE TAČSKRIN NA TRGU: Otkrivamo koje mogućnosti pruža (VIDEO)

Testirali smo tačskrin na Trgu republike!

Objavljeno: 31.08.2019. 21:00h
Jovana Jovanović
Jovana Jovanović
Novinarka rubrike Vesti
  • 17

Nakon rekonstrukcije, Trg republike je danas otvoren, a saobraćaj je pušten u Vasinoj, Kolarčevoj i okolnim ulicama!

Trg republike je u novom ruhu pušten jutros u devet sati za pešake i za saobraćaj. Osim toga, građani, ali i turisti će imati priliku da koriste besplatan WIFI, smart klupe, i tačskrin.

1 / 8 Foto: Filip Plavčić

Espreso na otvaranju Trga republike:

Ekipa Espresa je obišla Trg republike, a nakon potapajućih stubića proveravali kako funkcioniše tačskrin.

Više o svemu tome pogledajte u video snimku:

Takođe, zasađeno je 27 stabala, a postavljeno je i 12 žardinjera sa ukrasnim drvećem kakve se od prošle godine nalaze u Balkanskoj ulici, zatim četiri saobraćajne trake, nova kontaktna mreža za trolejbuse,i snezori za temperaturu, kvalitet vazduha i buku.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da su radovi završeni pre roka.

Pedeset i pet dana pre roka grad Beograd je uspešno završio rekonstrukciju našeg centralnog gradskog trga, Trga Republike – rekao je Vesić i čestitao kompaniji Štrabag i Direkciji za gradskog građevinsko zemljište grada Beograda na odlično obavljenom poslu".

On je istakao da je Beograd konačno dobio centralni trg kakav imaju velike evropske metropole, više od vek i po od kako je ovaj trg počeo da se formira.

Napravljena je raskošna i prostrana pešačka zona, drvoredi koji imaju 27 stabala više nego ranije, a postavljeno je 12 žardinjera sa ukrasnim drvećem kakve se od prošle godine nalaze u Balkanskoj ulici, četiri saobraćajne trake, pametne klupe s besplatnim internetom, senzorima za temperaturu, kvalitet vazduha i buku, preko 100 svetiljki na daljinsko upravljanje čije svetlo može da se prilagođava događajima koji se na Trgu organizuju, parking za bicikle i potapajući stubići sa kamerama. Sve to krasi novi Trg republike u Beogradu, koji svi pešaci i vozači ponovo koriste od danas", rekao je Vesić.

Inače, sve je rađeno sa ciljem da se dobije što više prostora za pešake, koji će verujemo isprobati sve nove mogućnsti koje nudi rekonstruisani trg. 

 

Bonus video

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media