PRE ROKA, TRG REPUBLIKE OTVOREN ZA SAOBRAĆAJ! Goran Vesić otkrio sve detalje
Goran Vesić, Foto: Beta

novi izgled

PRE ROKA, TRG REPUBLIKE OTVOREN ZA SAOBRAĆAJ! Goran Vesić otkrio sve detalje

Trg republike je ponovo pušten u saobraćaj

Objavljeno: 31.08.2019. 09:51h

Svi radovi na Trgu Republike su završeni i ovaj javni prostor jutros u devet sati otvoren je za saobraćaj i pešake, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Pedeset i pet dana pre roka grad Beograd je uspešno završio rekonstrukciju Trga Republike, rekao je Vesić i čestitao kompaniji Štrabag i Direkciji za gradskog građevinsko zemljište grada Beograda na odlično obavljenom poslu.

"Beograd je konačno dobio centralni trg kakav imaju velike evropske metropole", rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programu RTV Pink.

Napravljena je raskošna i prostrana pešacka zona, drvoredi koji imaju 27 stabala više nego ranije, a postavljeno je 12 žardinjera sa ukrasnim drvećem kakve se od prošle godine nalaze u Balkanskoj ulici, četiri saobracajne trake, nova kontaktna mreža za trolejbuse, pametne klupe s besplatnim internetom, senzorima za temperaturu, kvalitet vazduha i buku...

Na trgu je postavljeno 100 svetiljki na daljinsko upravljanje cije svetlo može da se prilagodava dogadajima koji se na Trgu organizuju, parking za bicikle i potapajuci stubici sa kamerama...

"Sve to krasi novi Trg republike u Beogradu, koji svi pešaci i vozaci ponovo koriste od jutros", rekao je Vesić.

Kako kaže, Trg republike nije bio obicna građevinska rekonstrukcija, već uredenje najvažnijeg gradskog prostora na kome ce građani sada moci da koriste mnogo kvalitetnih sadržaja.

Sve je i radeno s ciljem da se dobije što više prostora za pešake, da ima više zelenila, besplatan vaj-faj, najbolja rasveta u gradu i još mnogo toga, dodao je on.

Taj prostor će se, dodao je Vesić, sada koristiti za manifestacije, od pozorišnih predstava do modnih revija,

On je zahvalio građanima koji su imali strpljenja da sačekaju završetak radova.

Nova javna rasveta obezbeduje osvetljenje platoa, pešackih staza sa bočnih strana, scensku i dekorativnu rasvetu, osvetljenje Spomenika knezu Mihailu sa cetiri kandelabr.

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media