OVO JE BEOGRAD ČEKAO, POGLEDAJTE NOVI TRG REPUBLIKE: Centar grada u potpuno novom ruhu! (VIDEO)
Trg Republike, Foto: Pritnscreen

U NOVOM RUHU

OVO JE BEOGRAD ČEKAO, POGLEDAJTE NOVI TRG REPUBLIKE: Centar grada u potpuno novom ruhu! (VIDEO)

Dan pre najavljenog roka, građani će dobiti na upotrebu rekonstruisane saobraćajnice...

Objavljeno: 31.08.2019. 09:10h
  • 354

Uoči nove školske godine, a kako je ranije i obećao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, od subote 31. avgusta Trg republike ponovo je otvoren za saobraćaj.

Dan pre najavljenog roka, građani su dobili na upotrebu rekonstruisane saobraćajnice i plato na Trgu.


Površina obuhvaćena rekonstrukcijom iznosi blizu 1,5 hektara, od čega je dve trećine namenjeno pešacima i njihovom kretanju.

Prošetaćemo novim Trgom republike i moći ćete uživo da vidite kako taj deo Beograda sada zaista izgleda.

- Svi radovi na Trgu Republike su završeni i ovaj javni prostor jutros u devet sati otvoren je za saobraćaj i pešake - izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Pedeset i pet dana pre roka grad Beograd je uspešno završio rekonstrukciju Trga Republike, rekao je Vesić i čestitao kompaniji Štrabag i Direkciji za gradskog građevinsko zemljište grada Beograda na odlično obavljenom poslu.

- Beograd je konačno dobio centralni trg kakav imaju velike evropske metropole - rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programu RTV Pink.

Napravljena je raskošna i prostrana pešacka zona, drvoredi koji imaju 27 stabala više nego ranije, a postavljeno je 12 žardinjera sa ukrasnim drvećem kakve se od prošle godine nalaze u Balkanskoj ulici, četiri saobraćajne trake, nova kontaktna mreža za trolejbuse, pametne klupe s besplatnim internetom, senzorima za temperaturu, kvalitet vazduha i buku...

Na trgu je postavljeno 100 svetiljki na daljinsko upravljanje cije svetlo može da se prilagođava dogadajima koji se na Trgu organizuju, parking za bicikle i potapajući stubići sa kamerama...

- Sve to krasi novi Trg republike u Beogradu, koji svi pešaci i vozači ponovo koriste od jutros - rekao je Vesić.

Kako kaže, Trg republike nije bio obična građevinska rekonstrukcija, već uređenje najvažnijeg gradskog prostora na kome će građani sada moći da koriste mnogo kvalitetnih sadržaja.

Sve je i rađeno s ciljem da se dobije što više prostora za pešake, da ima više zelenila, besplatan vaj-faj, najbolja rasveta u gradu i još mnogo toga, dodao je on.

Taj prostor će se, dodao je Vesić, sada koristiti za manifestacije, od pozorišnih predstava do modnih revija. On je zahvalio građanima koji su imali strpljenja da sačekaju završetak radova.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media