ULICA MARIJANE GREGORAN ZAVRŠENA! Vesić najavio kada će saobraćaj ponovo da FUNKCIONIŠE!
Radovi u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi, Foto: Printscreen Instagram

Gotovo

ULICA MARIJANE GREGORAN ZAVRŠENA! Vesić najavio kada će saobraćaj ponovo da FUNKCIONIŠE!

Ulica Marijane Gregoran za saobraćaj spremna od nedelje

Objavljeno: 30.08.2019. 13:37h

Radovi u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi privode se kraju i ona će biti puštena za saobraćaj u nedelju uveče, uoči početka nove školske godine, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je prilikom obilaska završnih radova u toj ulici rekao da se ne rade samo ulice u centru grada već i u drugim delovima grada, i to istim intenzitetom i kvalitetom.

"U naredna dva dana u rad će biti pušteno nekoliko velikih saobraćajnica u gradu, ali će biti puštena i ulica Marijane Gregoran jer u okolini živi oko 40.000- 50.000 sugrađana. Ranije je ta ulica bila u veoma lošem stanju i sada je urađen veliki posao", rekao je Vesić i zahvalio predstavnicima JP "Vodovod i kanalizacija" i "Beograd puta" na dobro odrađenom poslu.

Radovi su privedeni kraju mnogo ranije nego što je planirano i za te namene opredeljeno je 97 miliona dinara.

Trotoari su širine 2, 8 metara, a sama ulica je široka sedam metara.

"Za saobraćaj će biti puštena u nedelju uveče i biće spremna za ponedeljak i početak nove školske godine", rekao je Vesić.

Vesić kaže da je za rekonstrukciju tri ulice u tom delu grada, i to kako Marijane Gregoran, tako i Patrisa Lumumbe i Višnjičke uloženo 340 miliona dinara.

"Ako uređujemo centar grada i Karađorđevu ne znači da ne radimo druge ulice u ostalim delovima grada, nama je svaki deo grada pođednako važan, tako da je i ova ulica na Karaburmi pođednako bitna kao i Karađorđeva jer je glavna veza ovog dela sa ostatkom grada", rekao zamenik gradonačelnika.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da je Ulica Marijane Gregoran bila u veoma lošem stanju i da je bilo neophodno promeniti instalaciju.

Taj posao urađen je i pre roka, besprekorno, a prvobitan plan bio je da bude završena do kraja godine, naveo je on.

"Građani Karaburme su zadovoljni što će ulica biti dobro sređena, a uloženo je isto koliko i za ulice u centru grada. Nastavićemo tom dinamikom, i mislim da će iz godine u godinu budžeti opštine i grada zbog domaćinskog ponašanja biti bogatiji kako bismo mogli da odgovorimo na sve probleme sugrađana", rekao je Jovičić.

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljevć rekao je da će od 2. septembra sa početkom školske godine linije 16, 23, i 25 biti vraćene na redovne trase u smeru ka centru grada, a kada budu završeni radovi na vodovodnoj mreži saobraćaće regularnom trasom i od grada ka Karaburmi.

Do tada će u tom smeru saobraćati preko Omladinskog stadiona do Ulice Marijane Gregoran i dalje redovnom trasom.

 

Bonus video:

(Espreso.rs/ Agencije)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media