DANAS SE DONOSE VAŽNE ODLUKE ZA BEOGRAD! Odbornici će rešavati pitanje VAŽNOG SPOMENIKA, a to nije sve
Zgrada gradske skupštine, Foto: Nebojša Mandić

mnoštvo planova

DANAS SE DONOSE VAŽNE ODLUKE ZA BEOGRAD! Odbornici će rešavati pitanje VAŽNOG SPOMENIKA, a to nije sve

Na dnevnom redu veliki broj stavki, od urbanističkih zakona do imenovanja direktora

Objavljeno:

Sednica Skupštine grada Beograda, na čijem će se dnevnom redu naći i nekoliko predloga izmena urbanističkih planova važnih za razvoj grada, biće održana danas.

Pred odbornicima će se naći i Predlog plana detaljne regulacije za novi kumodraški kolektor, III faza (od Retenzije Kumodraž 1a do nove Kumodraške ulice), kao i Predlog plana detaljne regulacije za izgradnju vodova 35 kilovolta od trafostanice 35/10 kilovolta "Vinča" do područja sanitarne deponije Vinča.

Takođe, odbornici će razmatrati Predlog plana detaljne regulacije za izgradnju vodova 110 kilovolta radi priključenja postrojenja za upravljanje otpadom u Vinči, na mrežu, kao i Predlog plana generalne regulacije sistema zelenih površina Beograda.

Odbornici će odlučivati i o premeštaju Spomenika žrtvama rata i braniocima otadžbine 1990-1999. godine sa Savskog trga.

Na dnevnom redu biće i izmene odluke o boravišnoj taksi, kao i zaključak kojim se Direkciji za gradevinsko zemljište i izgradnju Beograda daje saglasnost da s privrednim društvom IKEA Srbija d.o.o. zaključi ugovor o regulisanju odnosa u vezi sa pripremanjem građevinskog zemljista za potrebe opremanja ritejl parka u Bubanj potoku.

Pred odbornicima će biti i predlog koncesionog akta o potrebi finansiranja nabavke pokretnih stepenica i liftova za invalide, rekonstrukcije i održavanja delova podzemnih prolaza, kao i nabavke digitalnih kamera i opreme za snimanje i prikupljanje informacija o saobraćaju i softevera za upravljanje saobraćajem u gradu, a koji se ne mogu komercijalno koristiti.

Odbornici će razmatrati i usvajanje koncesionog akta za poveravanje delatnosti javnog prevoza putnika na noćnim linijama na teritoriji grada.

Na dnevnom redu su i izmene odluke o prečišćavanju i distribuciji vode, izmene odluke o uslovima korišćenja kesa za isporuku robe na mestu prodaje.

Takođe, pred odbornicima će se naći i plan za postavljanje podzemnih kontejnera za selekciju otpada i reciklažu u periodu od 2019. do 2029. godine na Starom gradu, kao i izmene odluke o upravljanju komunalnim, inertnim i neopasnim otpadom.

Po skraćenom postupku, odbornici će odlučivati o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u pojedinim gradskim preduzećima i ustanovama, imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u pojedinim preduzećima i ustanovama, kao i razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u pojedinim osnovnim i srednjim školama.

BONUS VIDEO: VUDSTOK IZ PRVE RUKE: Sve je bilo haotično, ali nama to uopšte nije bilo važno (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.