KLIMA U GRADSKIM AUTOBUSIMA POSTOJI, A NIJE UKLJUČENA! Na liniji 56 je danas bilo PAKLENO, a ovo je razlog!
Klime često nisu upaljene, Foto: Stefan Jokić

vrućine u beogradu

KLIMA U GRADSKIM AUTOBUSIMA POSTOJI, A NIJE UKLJUČENA! Na liniji 56 je danas bilo PAKLENO, a ovo je razlog!

Uprkos kontrolama, Beograđani su često imali primedbe da klime ne rade

Objavljeno:

Visoke temperature i gužve koje su se zbog radova pojavile u prestonici zahtevale su pooštrenu kontrolu upotrebe klima uređaja u vozilima javnog gradskog prevoza.

Zbog toga su komunalni inspektori i policajci počeli da proveravaju vozila i utvrđuju da li se vozači gradskih linija pridržavaju pravila.

Kako je saopšteno od strane nadležnih službi, inspektori su zaključno sa prvom dekadom avgusta izvršili ukupno 525 vanrednih inspekcijskih nadzora nad radom klima-uređaja, odnosno provetrenosti vozila i tom prilikom utvrdili da 91 vozilo poseduje neispravne klima-uređaje, a 45 vozila ne poseduje klima-uređaje.

Kako je u više navrata obelodanjeno, pojedini vozači su gasili klimu ili je držali na minimumu kako bi uštedeli gorivo. Sa druge strane vozači su se žalili da ne mogu da izađu na kraj sa putnicima koji bi i pored upaljenih klima, masovno otvarali prozore.

Uprkos kontrolama, Beograđani su često imali primedbe da klime ne rade čak ni u vozilima koja su "uniformisana", odnosno na kojima su zalepljene nalepnice sa natpisom "klimatizovano", što je svojevremeno potvrdila i mini inspekcija reportera "Blica".

Jedan korisnik društvene mreže Tviter požalio se i objavio sliku vozila na liniji 56, poljskog "Solarisa" u kome klima postoji, ali je iz nepoznatnog razloga isključena.

Na prijavu je dobio odgovor Beokom servisa koja je zapanjila mnoge.

- Poštovani, u vezi sa vašom primedbom, obaveštavamo vas da je kod ovog vozila problem u nedostatku delova za servisiranje klime. Očekujemo da će se ovaj problem uskoro rešiti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.