HTELI DA PRAVE REJV ŽURKU KOD SPOMENIKA NEZNANOM JUNAKU NA AVALI! Sve im je OTKAZANO, a tu je i OBRAZLOŽENJE
Avala, Foto: Printscreen

PROTIV ZAKONA

HTELI DA PRAVE REJV ŽURKU KOD SPOMENIKA NEZNANOM JUNAKU NA AVALI! Sve im je OTKAZANO, a tu je i OBRAZLOŽENJE

Prva zvezda večeri trebalo je da bude Denis Horvat!

Objavljeno:

Velika bura se prethodnih dana podigla zbog najavljene velike rejv žurke koja bi trebalo da se organizuje u srpskoj prestonici. Ništa čudno ako se zna da je za lokaciju odabran prostor kod Spomenika neznanom junaku na Avali!

Prva zvezda večeri trebalo je da bude Denis Horvat, organizator Time: Code, vreme održavanja od 17.00 do ponoći, a sve kako su naveli idejni tvorci u "cilju promocije kulturne baštine Srbije kroz muziku i video". Ko je dao dozvolu, ako je ona uopšte postojala, nije poznato. Za ovo spomen obeležje, inače, nadležan je Zavod za zaštitu spomenika kulture.

Međutim, prethodnih dana zapalile su se društvene mreže i organizovale grupe građana zbog "strahovanja da će ozvučenje velike snage, kao i očekivani dolazak velikog broja ljudi i automobila, nepovolljno uticati na živi svet ovog područja, na postojeće kapacitete prilaznih staza i parkinga, kao i na zdravlje stanovništva kilometrima unaokolo".

"Avala je zaštićena Zakonom o zaštiti prirode kao predeo izuzetnih odlika, što znači da su tu zabranjene radnje i aktivnosti kojima se narušavaju primarne prirodne i stvorene vrednosti i karakter predela. Smatramo da ovakvi događaji nisu u skladu sa namenom gradskih izletišta i spomeničkih lokaliteta, javnih prostora koji po propisima spadaju u tihe zone", piše u objavi.

Na društvenim mrežama sinoć je osvanula informacija da ova žurka ipak neće biti održana kod Spomenika neznanog junaka na Avali, već na nekoj drugoj lokaciji.

"Nažalost događaj će biti pomeren na drugu lokaciju. U savetu sa istoričarima, zaključili smo da lokacija Spomenik neznanom junaku nije pogodna za manifestaciju ovog tipa. Naša namera je bila dobronamerna i usmerena ka promovisanju ovog istorijskog mesta", saopštili su organizatori.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.