NOVI RADOVI OD PETKA: Zatvara se još jedan potez u Beogradu, OVDE ĆE BITI VANREDNO
Radovi, Foto: Beoinfo

NOVI RADOVI

NOVI RADOVI OD PETKA: Zatvara se još jedan potez u Beogradu, OVDE ĆE BITI VANREDNO

Izmenjeno kretanje gradskog prevoza

Objavljeno: 15:23h

Rekonstrukcija četiri bulevara, odnosno kompletnog poteza od Vukovog spomenika do Kalemegdana, od petka 16. avgusta ući će u novu fazu koja podrazumeva zatvaranje dodatnih saobraćajnica i promene na još nekoliko linija gradskog prevoza.

- Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji i uređenju ulica Džordža Vašingtona i Cara Dušana (deo između Bulevara despota Stefana i Francuske) od 16. avgusta do 7. novembra, kao i polovina raskrsnice ulica Bulevar despota Stefana i Džordža Vašingtona (desna strana gledano u smeru ka Trgu republike) i polovina raskrsnice ulica Takovska i Džordža Vašingtona (desna strana gledano u smeru ka Pančevačkom mostu) od 16. do 26. avgusta doći će do promena u radu linija javnog prevoza - najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

foto: Youtube/YouTube

* vozila sa linije 5A (Dorćol/SRC „Milan Gale Muškatirović“ - Vukov spomenik) će kao i u prethodnom periodu saobraćati na trasi: Terminus Dorćol, Tadeuša Košćuška, Cara Dušana, Francuska, Braće Jugović, Dečanska, Trg Nikole Pašića, Bulevar kralja Aleksandra, Vukov spomenik

* vozila sa linije 79 će u zoni radova saobraćati ulicama: Terminus Dorćol, Tadeuša Košćuška, Cara Dušana, Venizelosova, Poenkareova, Cvijićeva, Dimitrija Tucovića i dalje redovnom trasom.

Tokom izvođenja radova u zonama raskrsnica ulica Bulevar despota Stefana i Džordža Vašingtona i ulica Takovska i Džordža Vašingtona, doći će do zauzeća polovine kolovoza u zoni raskrsnica, zbog čega će se vozila javnog prevoza kretati dvosmerno preostalom širinom kolovoza, pri čemu će biti primenjen sledeći režim rada linija javnog prevoza:

* privremeno se ukida trolejbuska linija 40 i umesto nje će saobraćati autobuska linija 40A na relaciji Zvezdara – Banjica 2,

* linije 33 i 48 se vraćaju na svoje redovne trase.

* privremeno se izmešta stajalište „27. marta“ (smer prema Pančevačkom mostu) za linije javnog prevoza 23, 40A i 77 na lokaciju koja se nalazi oko 30 metara posle raskrsnice sa ulicom Dalmatinska, kao i stajalište „Džordža Vašingtona“ (smer prema Pančevačkom mostu) za linije javnog prevoza 16, 27E, 32E, 35, 43, 58, 95, 96 na lokaciju koja se nalazi oko 45 metra nakon postojeće lokacije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.