OVO JE JEDINSTVEN PRIMER U SVETU! Predsedništvo jutros bez ZAŠTITNE OGRADE, pogledajte kako to IZGLEDA! (FOTO)
Predsedništvo bez zaštitne ograde, Foto: Filip Plavčić

NIKAD VIĐENO!

OVO JE JEDINSTVEN PRIMER U SVETU! Predsedništvo jutros bez ZAŠTITNE OGRADE, pogledajte kako to IZGLEDA! (FOTO)

Ovu zgradu jedino i isključivo obezbeđuju pripadnici specijalne jedinice Kobre, kao i u prošlu subotu

Objavljeno: 12.08.2019. 11:40h
  • 281

Sedište predsednika Republike Srbije od jutros je, bez zaštitnih barijera, što je jedinstven slučaj u svetu Radnici "Beograd puta", naime, uklonili su zaštitnu ogradu ispred zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu, po nalogu predsednika Aleksandra Vučića, nakon što su tokom protesta "1od 5 miliona" demonstranti pokušali da nasilno uklone bezbednosnu barijeru i uđu u zgradu, u kojoj je sedište predsednika Republike.

To znači da će građanima sada praktično biti omogućen pristup do samog ulaza u zgradu Predsedništva.

Savetnica za medije predsednika Republike Suzana Vasiljević rekla je da je to, inače, protivno svim bezbednosnim preporukama i zakonu, ali, kako kaže, građani će sada moći da priđu do samih vrata da se ne bi pravila fama od događaja, kakav se odigrao ispred Predsedništva u subotu uveče.

1 / 3 Foto: Filip Plavčić

"Ovo je jedinstven primer u svetu, ali da probamo da pokažemo kako Srbija može i kako je Srbija demokratska zemlja, koja je otvorila prostor oko zgade. Nadamo se da će svi umeti to da poštuju i da će se sa poštovanjem odnositi prema objektima koji su simbol države", rekla je Vasiljević.

Ponovila je da će, po nalogu predsednika, sam ulaz ubuduće obezbeđivati pripadnice specijalne jedinice Kobre, sa oznakama i, verovatno, u vojnim unoformama, kako ne bi bilo spekulacija o tome ko obezbeđuje zgradu.

1 / 3 Foto: Filip Plavčić

"Ovu zgradu jedino i isključivo obezbeđuju pripadnici specijalne jedinice Kobre, kao i u prošlu subotu", podvukla je Vasiljević.

Ona je istakla i da je ovo jedinstven primer u svetu da zgrada predsednika ne bude obezbeđenja fizičkim barijerama.

Kako kaže, svako ko je putovao i imao priliku da izveštasva iz Bele kuće, Jelisejske palate, ili bilo kog drugog državnog objekta na svetu, zna da nigde nije moguće prići, zato što su svi državni objekti i sve predsednicke rezidencije, kao i radni prostor predsednika države ili vlade obezbeđeni visokim ogradama.

 

Bonus video: 

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media