OVO SU TAČKE SMRTI U BEOGRADU: Na ovim mestima se dogodilo NAJVIŠE SAOBRAĆAJKI u 2018! PORAŽAVAJUĆI PODACI!
Ilustracija, Beograd, Foto: Zorana Jevtić

NE BRŽE OD ŽIVOTA

OVO SU TAČKE SMRTI U BEOGRADU: Na ovim mestima se dogodilo NAJVIŠE SAOBRAĆAJKI u 2018! PORAŽAVAJUĆI PODACI!

Statistika može dosta da pokaže, ali i da sakrije

Objavljeno: 10.08.2019. 22:23h
  • 2

Kružni tokovi i velike raskrsnice bile su prestoničke crne tačke na kojima se tokom 2018. dogodilo najviše saobraćajnih nesreća, pokazuju podaci MUP-a koje je sažela Opservatorija društvenih inovacija.

Ova organizacija je, na osnovu zvaničnih podataka, napravila interaktivnu mapu na kojoj je obeležena svaka saobraćajna nesreća, kao i tačne lokacije gde su se one događale. Takođe, mapa prati zvanične podatke i pokazuje datum kada se nesreća dogodila, kao i broj vozila koja su učestovala u saobraćajnim nezgodama, karakter, ali i ishod saobraćajnih nesreća kojih je u 2018. na teritoriji Beograda bilo 18.063.

Kružni tok kod opštine Novi Beograd, Slavija, Autokomanda, Obilićev venac, Bulevar Mihajla Pupina kod Ušća, Plavi most i okolina, ugao Bulevara despota Stefana i Cvijićeve, mesta su na kojima je najčešće dolazilo do udesa.

Slavija

Slavija definitivno predstavlja mesto gde su nezgode bile najčešće, zabeleženo ih je čak 184 u 2018. godini, uglavnom na samom kružnom toku, ali i na uključenjima i isključenjima. Reč je uglavnom o lakšim saobraćajnim nezgodima, bez teže povređenih. Međutim, podaci pokazuju da u nekoliko navrata dolazilo do obaranja pešaka.

Autokomanda

Na Kružnom toku kod Autokomande, u blizini stadiona Zvezde i Partizana, dogodile su se 133 nezgode, većina lakših, mada je bilo i nekih gde je bilo povređenih, ali bez smrtnih ishoda. Samo par stotina metara dalje, kod “Fransa”, desilo se 101 saobraćajna nezgoda, a u jednoj od njih je poginuo pešak.

Mostovi 

Ni vožnja mostovima, čini se, „ne prija“ vozačima”. Na samom Brankovom mostu dogodilo se 28 saobraćajnih nesreća, od kojih trećina sa povređenima, ali bez smrtnih ishoda. Međutim, na potezu duž Brankove do Terazijskog bilo ih je čak 105. Gazela je u 2018. “pretrpela” 25 nesreća na samom mostu, na Mostarskoj petlji, bez okolnih saobraćajnica, čak 72, na Mostu na Adi 27. Na Pančevačkom mostu su se dogodile 32 saobraćajne nezgode, a na Starom savskom mostu bilo ih je “samo” pet.

Novi Beograd

Na Novom Beogradu najviše saobraćajnih nezgoda bilo je na kružnom toku kod Opštine Novi Beograd - 77, i to uglavnom “čukanja”. Pored ove, druga najkritičnija saobraćajnica u novom delu grada je raskrsnića kod TC “Ušće”, gde je bilo 66 nezgoda bez smrtnog ishoda. Međutim, zabrinjava činjenica da su dva pešaka “pokošena” u blizini Ulice Jurija Gagarina.

Bulevari 

Veliki broj nezgoda u 2018. dogodilo se u Bulevaru kralja Aleksandra, na skoro svakoj raskrsnici oko 20, a nešto veći broj nesreća bio je i na uglu Bulevara despota Stefana i Cvijićeve ulice - 67. Da je Radnička ulica kod Ade Ciganlije prometna, svedoče i čak 72 saobraćajne nezgode.

Ibarska, Autoput, Zrenjaninac

Statistika može dosta da pokaže, ali i da sakrije. Na saobraćajnicama označenim kao crne tačke desio se najveći broj nezgoda, ali ne i najtragičnijih. Najviše poginulih i teško povređenih bilo je u prigradskom području. Na autoputu u blizini Mladenovca i Grocke, ali i na okolnim, manjim putevima bilo je šest tragedija, a mnoge saobraćajke prošle su sa povređenima. Slično je i u Lazarevcu, na Ibarskoj magistrali i okolini, sa tri tragedije i brojnim povređenima. Na levoj obali Dunava dogodio se veliki broj nesreća, mahom na Pančevačkom i Zrenjaninskom putu...

 

Bonus video

(Espreso.rs/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media