RADOVI NA SAVSKOM TRGU POČINJU U NAREDNIH SEDAM DANA: Ovako će izgledati jedan od centralnih gradskih trgova
Budući izgled Savskog trga, Foto: Beograd.rs

NAJAVILI

RADOVI NA SAVSKOM TRGU POČINJU U NAREDNIH SEDAM DANA: Ovako će izgledati jedan od centralnih gradskih trgova

Radovi će biti završeni do praznika Sretenje sledeće godine i sa ovim trgom Beograd će dobiti, pored Trga republike, još jedan veliki pešački trg

Objavljeno:

Radovi na Savskom trgu će početi u narednih sedam dana, dok su pripremni radovi uz uklanjanje bespravnih objekata već u toku.

To je rekao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu Televizije Studio B.

On je najavio da će među prvim radovima biti izmeštanje crpne stanice koja će se nalaziti kod Spomen-obeležja žrtvama rata i braniocima otadžbine od 1990. do 1999. godine.

"Trg će biti kružnog oblika, saobraćaj će se kretati tokovima, a u sredini će biti pešačka zona. Počećemo i sa rekonstrukcijom fasade i krova zgrade Stare železničke stanice, koja će u budućnosti biti muzej i ispred koje će biti postavljen spomenik velikom županu Stefanu Nemanji", najavio je Vesić.

Prema njegovim rečima, radovi će biti završeni do praznika Sretenje sledeće godine i sa ovim trgom Beograd će dobiti, pored Trga republike, još jedan veliki pešački trg.

"Za vozače je važno da saobraćaj neće biti potpuno zaustavljen jer će se prvo raditi kružni tokovi, da bi se po puštanju saobraćaja zatvarao centralni deo koji će biti pešačka zona. U isto vreme radimo i Bulevar Vudroa Vilsona, koji ima četiri trake i ide paralelno sa Savskom ulicom, završeno je dve trećine ove ulice, a u narednih nekoliko dana biće završena veza koji će poslužiti građanima da se automobilima prebace iz Savske ulice prema ovom bulevaru. Ova veza će pomoći da se potpuno zaobiđe Savski trg i da se od Palate pravde dođe do reke", objasnio je zamenik gradonačelnika.

On je precizirao da će do februara biti gotov Savski trg i rekonstruisana Savska ulica, kao i da će Bulevar Vurdoa Vilsona raditi u punom kapacitetu, što će stvoriti uslove da se započne sa rekonstrukcijom Ulice kneza Miloša.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Beoinfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.