OVO NIKAD NIJE VIĐENO U BEOGRADU: Čekali da padne noć, PA RASKOPAVALI KNEZ MIHAILOVU da provuku kablove! (FOTO)
Akcija, Foto: printscreen/facebook

saopšetnje

OVO NIKAD NIJE VIĐENO U BEOGRADU: Čekali da padne noć, PA RASKOPAVALI KNEZ MIHAILOVU da provuku kablove! (FOTO)

Uspešno su uklonjeni nelegalni kablovi za struju, kao i svaki divlji priključak frižidera za prodaju sladoled

Objavljeno: 07.08.2019. 12:54h
  • 1

Goran Vesić je na svom zvaničnom fejsbuk profilu saopštio da je prva faza zajedničke akcije Grada Beograda i Elektrodistribucije završena.

Tačnije, uspešno su uklonjeni nelegalni kablovi za struju, kao i svaki divlji priključak frižidera za prodaju sladoleda, i još mnogo stvari.

Evo šta je Goran Vesić saopštio i šta još planira da uradi:

- Završena je prva faza zajedničke akcije Grada Beograda i Elektrodistribucije u okviru koje smo uklanjali nelegalne kablove za struju i divlje priključke za frižidere za prodaju sladoleda i letnje bašte.

Poslednja dva dana uklanjali smo nelegalne priključke sa stubova javne rasvete. Uklonili smo preko 5 kilometara nelegalnih kablova, koje je postavilo 51 pravno lice, koje je kralo struju. Oni se, lepo, nelegalno zakače za stub javne rasvete, kradu struju koju plaćaju svi Beograđani i tako prave posao.

foto: Printscreen/facebook

Danas smo otišli korak dalje. Verovali ili ne pojedini vlasnici lokala raskopavali su noću Knez Mihailovu ulicu i ISPOD KOCKI POSTAVLjALI NELEGALNE KABLOVE ZA STRUJU!? I posle se pitamo zašto kocke u Knez Mihailovoj nisu bile stabilne! Zamislite taj bezobrazluk! Da nekome padne na pamet da raskopa Knez Mihailovu ulicu da bi nelegalno postavio kablove! Uklonili smo danas oko 500 metara kablova sa četiri velike lokacije. Ti kablovi su vodili do dve kućice za kokice, četiri frižidera za sladoled i dve bašte! Protiv svih vlasnika biće podnete krivične prijave za krađu struje i tužba za naknadu štete od Grada Beograda za nelegalno raskopavanje ulice.

foto: Printscreen/facebook

Sve ovo je poslednjih godina dozvolila inspekcija Starog grada i predsednik ove opštine Bastać, za koga se zna da nema kriminala u kome nije učestvovao. Zato od pre nekoliko meseci o pešačkoj zoni brine JP Beogradska tvrđava, a ne opština Stari Grad. I ovo je samo mali deo onoga šta smo našli i šta su dozvoljavali. O haosu koji su napravili s letnjim baštama tek ćemo da pričamo. Bastać je građanima Starog Grada oduzeo skoro 300 parking mesta da bi na njima bile postavljene letnje bašte.

1 / 3 Foto: Printscreen/facebook

Sada Bastać može u Prčnju, u Crnoj Gori, da dozvoljava da se nelegalno postavljaju kablovi. U Beogradu to više neće raditi.

Narednih dana nastavljamo akciju.

 

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media