SITUACIJA NA PANČEVAČKOM MOSTU SVE GORA: Pogledajte samo ovu rđu! (FOTO)
Inicijativa Ne davimo Beograd tvrdi da je na Pančevačkom mostu situacija svakim danom sve gora, Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd

SVE JE OZBILJNIJE

SITUACIJA NA PANČEVAČKOM MOSTU SVE GORA: Pogledajte samo ovu rđu! (FOTO)

Pored problema s dotrajalom konstrukcijom i pešačkim stazama trenutno najveća opasnost dolazi od nebezbedne ograde

Objavljeno: 01.08.2019. 12:52h
  • 1

Inicijativa Ne davimo Beograd izdala je danas saopštenje u kome upozorava javnost na to kako je situacija na " Pančevačkom mostu svakim danom sve gora i da je most ozbiljna pretnja po sve koji ga koriste". 

Naime, u saopštenju se navodi kako pored problema sa dotrajalom konstrukcijom i pešačkim stazama koje pokušavaju da koriste i biciklisti, trenutno najveća opasnost dolazi od nebezbedne ograde koja je zarđala ili na određenim delovima mosta nedostaje.

foto: Inicijativa Ne davimo Beograd

Saopštenje vam prenosimo u celosti:

"Upozoravamo javnost da je situacija na Pančevačkom mostu svakim danom sve gora i da je most ozbiljna pretnja po sve koji ga koriste. Pored problema sa dotrajalom konstrukcijom i pešačkim stazama koje pokušavaju da koriste i biciklisti, trenutno najveća opasnost dolazi od nebezbedne ograde koja je zarđala ili na određenim delovima mosta nedostaje. Pored redovnog održavanja koje očigledno nedostaje, most zahteva ozbiljnu obnovu 54 godine nakon poslednje rekonstrukcije. Iako su urađeni određeni radovi na pristupnim saobraćajnicama i delovima stubova ispod vode pre desetak godina, glavni i veći deo mosta nije rekonstruisan.

Prioriteti ulaganja u infrastrukturu u Beogradu daleko su od potreba građana. Nedavne velike kiše na surov način pokazale su kakvo je stanje kišne kanalizacije. Mnogi građani, posebno oni koji žive sa leve obale Dunava, još uvek osećaju posledice.

Imajući u vidu da se budžet Grada Beograda redovno dopunjuje novčanim sredstvima iz republičkog budžeta i da gradske vlasti kontinuirano novac ulažu u zabavne sadržaje za koje nije dokazano da donose priliv od turizma, krajnje je vreme da, pre nego što bude kasno, Pančevački most dobije budžetsku pažnju i podršku stručnih službi da bi bio značajno osposobljen za normalno korišćenje, uz maksimalnu bezbednost. Ovaj most dnevno koristi preko 100.000 automobila, autobusa, kamiona, a pored toga njime saobraćaju i vozovi. Količina nebrige za ovaj most i njegovu sanaciju, pored tolikog značaja koji ima za Borču, Kotež, Ovču, Krnjaču i sva druga naselja, je omalovažavanje građana sa leve obale Dunava. U poređenju sa projektima poput muzičke fontane, gondole ili novogodišnje rasvete u koje se ulažu milioni našeg novca, Pančevac je od svakodnevnog životnog značaja za građane i građanke. Primer Pančevca očigledno pokazuje da ekipa na vlasti u gradu i republici nema nameru da se bavi brigom o gradu i građanima, već samo delatnostima koje njihovim funkcionerima donose lažni prestiž, ali i pravi novac.

Inicijativa Ne davimo Beograd neće prestati da se zalaže za transparentno trošenje novca iz gradske kase i sređivanje delova grada tamo gde je to najneophodnije i uz jasne planove i koordinisane poslove na rekonstrukcijama, koje će maksimalno olakšati život građana tokom trajanja radova."

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media