STIŽE NOVA VRSTA PREVOZA U BEOGRADU! Najbolja vest glasi: biće BESPLATNA za sve!
Električni autobusi, Foto: Promo

noviteti u glavnom gradu

STIŽE NOVA VRSTA PREVOZA U BEOGRADU! Najbolja vest glasi: biće BESPLATNA za sve!

Vesić je dodao da je Gradsko saobraćajno preduzeće obučilo vozače za upravljanje ovim električnim autobusima

Objavljeno:

Beogradski “vrabac servis”, četiri električna autobusa, koji će se kretati u pešačkoj zoni u centru grada, biće nešto što Beograd do sada nije imao, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je objasnio koja će biti trasa ovog servisa:

Garaža Obilićev venac-Ruski car-Čika Ljubina-Knez Mihajlova-Vuka Karadžića-Kralja Petra-Saborna crkva-Kosančićev venac-Pop Lukina-Topličin venac-Tanjug-Obilićev venac.

Vesić je dodao da je Gradsko saobraćajno preduzeće obučilo vozače za upravljanje ovim električnim autobusima, a “vrabac servis” će saobraćati od 08-22 sata svaki dan.

- “Vrabac servis” počinje sa saobraćajem 1. septembra, a totemi za stajališta, iako su nabavljeni, neće biti postavljeni prvih mesec dana dok se ne utvrde konačne potrebe korisnika - istakao je Vesić.

Sekretarijat za saobraćaj planira da do 1. septembra pripreme sve što je potrebno za pokretanje ovog servisa kao što su građevinske intervencije na trasi, signalizacija i postavljanje potapajućih stubića sa kamerama za prepoznavanje tablica koje upravo nabavljamo, dodao je on.

- Tako će stanovnici našeg grada koji žive u pešačkoj zoni kao i turisti imati jedinstvenu priliku da koriste besplatan prevoz kakav ima svega nekoliko gradova u Evropi - rekao je Vesić.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.