OVO JE MAPA NA KOJOJ SU UCRTANE SVE NESREĆE U BEOGRADU: Pogledajte gde se dešavaju one najopasnije
Mapa Beograda, Foto: Printscreen/data.odi.rs/snesrece/

najkritičniji delovi grada

OVO JE MAPA NA KOJOJ SU UCRTANE SVE NESREĆE U BEOGRADU: Pogledajte gde se dešavaju one najopasnije

Ukupno je u Beogradu od 2016. bilo 18.063 saobraćajne nezgode

Objavljeno:

Autokomanda je jedna od najkritičnijih tačaka kada je u pitanju broj saobraćajnih nezgoda - od 2016. do sada na ovom mestu bilo je više od 260 udesa, što na kružnom toku, što kod Franša, ali i na prilazima Autokomandi. Bio je i jedan smrtni slučaj, i to pešaka prilikom udara tramvaja.

foto: Printscreen/data.odi.rs/snesrece/

Ove podatke možete videti na interaktivnoj mapi (klikni za link), koja prikazuje lokacije svih saobraćajnih nesreća u ovom periodu. Klikom na simbol koji označava mesto udesa možete dobiti još neke dodatne informacije o tome kako je on nastao, kako prenose beogradski mediji.

Plavom bojom obeleženi su udesi u kojima ima materijalne štete, žutom oni u kojima je bilo i povređenih, a crvenom nesreće u kojima ima poginulih. Boju lokacije možete videti tek kada uveličate mapu (tek kada se pojavi slovo S), jer dok je umanjena prikazuje se ukupan broj nesreća u nekoj zoni.

Ukupno je u Beogradu od 2016. bilo 18.063 saobraćajne nezgode.

Zanimljivo je da, kada zumirate malopre spomenutu Autokomandu, možete uočiti da je veliki broj nesreća koncentrisan na skretanju u Ulicu vojvode Stepe. Dakle, moglo bi se reći da je to kritična tačka na Autokomandi.

foto: Printscreen/data.odi.rs/snesrece/

Na Slaviji je zabeleženo više od 140 udesa. Ipak, poginulih nije bilo. Nesreće sa smrtnim ishodom događale su se zato između Slavije i Automande - ukupno tri, ako računamo i tramvajsku nesreću koja se desila na Autokomadi u kojoj je stradala žena pešak, piše Telegraf.

Generalno, veliki broj nezdoga događa se u starom gradskom jezgru, gde su ulice uske, a gužve najveće.

Kritičan je i kružni tok na Novom Beogradu (oko 130), a kada su u pitanju mostovi, najviše nezgoda je bilo na Gazeli, oko 85 (na to možemo dodati i veći broj nesreća na Mostarskoj petlji, oko 170). Na Brankovom mostu bilo ih je preko 80, i to više na prilazu starom delu grada.

foto: Printscreen/data.odi.rs/snesrece/

Most na Adi imao je samo nekoliko nesreća iznad toka Save, dok ih je na prilazima znatnop više. Samo na petlji "Radnička" bilo ih je skoro 60.

Na Starom savskom mostu bilo je 8 nesreća, a na Pančevačkom mostui oko 100. Posebno je kritičan prilaz mostu iz Bulevara despota Stefana, tačnije sama ulivna rampa. Baš tu prošle godine poginuli su otac i ćerka, kada je njihov automobil sleteo sa mostovske konstrukcije nakon sudara.

Veći broj nesreća dogodio se kod Ade Ciganlije.

foto: Printscreen/data.odi.rs/snesrece/

Srećom, u ovu neslavnu brojku ulaze i sva "čukanja" na gradskim ulicama, ali zabrinjavajuće mnogo poginulih ima u delovima grada gde nikada ne biste očekivali udes - na seoskim i lokalnim putevima, poput Crvenke, podavalskih naselja, Vinče... Može se pretpostaviti da su to bila mesta sulude vožnje koja se završila tragično.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.