NAJSKUPLJI VRABAC U BEOGRADU NALAZI SE NA ADI CIGANLIJI: Pogledajte samo koliko košta!
Topijari su skulpture nastale oblikovanjem drveća i žbunja, Foto: Printscreen

verovali ili ne

NAJSKUPLJI VRABAC U BEOGRADU NALAZI SE NA ADI CIGANLIJI: Pogledajte samo koliko košta!

Ovaj studio bio je jedini ponuđač na konkursu koji je raspisan u martu ove godine

Objavljeno:

Javno preduzeće Ada Ciganlija platilo je više od milion dinara za izradu topijarnog natpisa „Ada Ciganlija" i skulpture vrapca i cveta, pokazuju podaci iz dokumentacije o javnoj nabavci.

Kako se navodi u Odluci o dodeli ugovora, posao je dodeljen Ateljeu za izradu topijarnih skulptura Kucljak iz Beograda. Topijari su skulpture nastale oblikovanjem drveća i žbunja.

Ovaj studio bio je jedini ponuđač na konkursu koji je raspisan u martu ove godine, a nastupio je sa ponudom od 1.020.000 dinara, samo malo ispod procenjene vrednosti javne nabavke, koja je iznosila 1.100.000 dinara.

Konkursna dokumentacija sadržala je i ilustraciju kako tačno skulptura treba da izgleda.

foto: Printscreen

Od Ateljea Kucljak je, takođe nedavno, JKP Medijana iz Niša nabavila skulpturu pauna za 600.000 dinara, objavile su Južne vesti u ponedeljak.

Skulptura na Adi prikazuje vrapca koji stoji na cvetu u bojama zvaničnog logoa Ade Ciganlije. Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, visina cele topijarne skulpture je 2,8 metara a širina cveta je tri metra.

Traženo je i da natpis „Ada Ciganlija" bude ukupne dužine 17 metara, visina slova najmanje 1,5 metara, širina najmanje 0,3, dubina najmanje 0,2 metara i razmak između slova najmanje 50 centimetara.

BONUS VIDEO:

NAJLUĐA PROSIDBA NA SVETU?! Specijalci su ih stigli, krenulo hapšenje, ona je precrkla od straha, a onda je on izvadio prsten! Usledio je ŠOK i VRISAK! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Nova Ekonomija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.