REKONSTRUKCIJA VAŽNE SAOBRAĆAJNICE: Posle 40 godina KCS dobio direktan prilaz s autoputa (VIDEO)
Izgled nove saobraćajnice, Foto: Printscreen/youtube

značajna vest

REKONSTRUKCIJA VAŽNE SAOBRAĆAJNICE: Posle 40 godina KCS dobio direktan prilaz s autoputa (VIDEO)

Izgradnja ovog puta između Hitne pomoći i KCS deo je rekonstrukcije

Objavljeno:

Direktor Kliničkog centra Srbije (KCS) Miliko Ašanin izjavio je povodom rekonstrukcije Kliničkog centra Srbije, koja je počela prošle godine i obuhvata i obnovu stare i izgradnju nove zgrade, KCS posle 40 godina dobio najbrži, najkraći, direktni pravac i prilaz s autoputa u dvorište Kliničkog centra.

Izgradnja ovog puta između Hitne pomoći i KCS deo je rekonstrukcije, a RTS navodi da je on više od puta s obzirom na to da povezuje dve zdravstvene ustanove važne za veliki broj pacijenata.

Ašanin je u Jutarnjem Dnevniku RTS kazao da novi put za pacijente znači brži i lakši dolazak.

- To za naše pacijente i sanitete znači mnogo. Pacijenti brže stižu, brže se sprovodi dijagnostika i terapija, pacijenti mogu biti spašeni - rekao je Ašanin.

On je rekao da više desetina saniteta dolazi iz Beograda i unutrašnjosti u Klinički centar Srbije.

- Tako da je ovaj prilaz s autoputa izuzetan važan da se zaobiđu gužve u gradu i da se pristupi iz Kneza Miloša, Nemanjine i iz Ulice oslobođenja zaobiđu i da se ovim putem brzo i direktno stigne u Klinički centar Srbije - objasnio je direktor KCS.

Klinički centar Srbije - prilaz noću
Klinički centar Srbije - prilaz noću foto: Printscreen/youtube

Ašanin je dodao da će ovaj put imati više namena.

- U prvom trenutku on će se koristiti za potrebe gradilišta rekonstrukcije KCS značiti mnogo da veliki šleperi i kamioni ne prolaze kroz grad već idu direktno na gradilište, ali već se propuštaju prioritetna vozila - vozila hitne pomoći, saniteti - kazao je Ašanin.

On je rekao i da se radovi na novoj kuli privode kraju i da uskoro počinju radovi u PET Centru.

Osnovne karakteristike saobraćajnice

Dužina ove saobraćajnice iznosi 349,45 metara. Obeležena je horizontalnom i vertikalnom trakom, a za javno osvetljenje je postavljeno 14 stubova. Poprečni profil saobraćajnice na pravcu ima kolovoz širine dva puta tri metara i trotoare sa obe strane širine po 1.50 metara. Osovina ulice ima četiri horizontalne krivine radijusa 50, 20, 20 i 150 metara. Proširenje kolovoza u krivini urađeno je za mimoilaženje dva kamiona.

Do sada je izgrađeno 105 šipova, urađeno je 450 kubnih betona za šipove, zid, zavesu i naglavnu gredu, iskopano je 10.000 kubnih metara zemlje, nasuto i ugrađeno 2.000 kubnih metara tucanika i postavljeno 490 metara velikih i 400 metara malih ivičnjaka.

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Dragoljub Bakić

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.