U BEOGRADU NE RADE SEMAFORI NA VIŠE LOKACIJA! Nevreme je napravilo HAVARIJU, MORATE POSEBNO DA PAZITE!
Semafori u kvaru, Foto: Nebojša Mandić

oprezno!

U BEOGRADU NE RADE SEMAFORI NA VIŠE LOKACIJA! Nevreme je napravilo HAVARIJU, MORATE POSEBNO DA PAZITE!

Pešaci se često plaše da uopšte kroče na prelaz kada vide da je isključen semafor

Objavljeno:

Trepćuće žuto svetlo ili potpuo ugašeni semafori - pomalo zbunjujuća situacija u kojoj svaki pešak zastane, a vozač uspori. A upravo takve situacije sve češće sreću se širom grada: semafori "trepću" kod Saborne crkve, na Autokomandi, kod Dušanovačke pošte, kod Nove Galenike.

Zapravo, svaka raskrsnica, ma koliko komplikovana bila opremljena je znacima koji bi trebalo da se poštuju kada se semafor isključi. Pa ipak, kod komplikovanih raskrsnica, vozači koji ih ne poznaju, moraju da budu i te kako oprezni...

A pešaci se često plaše da uopšte kroče na prelaz kada vide da je isključen semafor. Dok automobili iz glavnog pravca špartaju ne mareći za pešački prelaz, niko nema hrabrosti da zakorači i tako "natera" vozača da stane.

Da problem postoji, ali samo na pojedinim raskrsnicama, potvrđuju i u "Beograd putu".

- U prethodnom vremenskom periodu, usled vremenskih nepogoda (grmljavina, poplave, kiša…) bilo je većeg broja ispada i havarijskog oštećenja semaforskih oprema. Što se žalbi sugrađana tiče, semaforizovane raskrsnice - Kralja Petra - Kneza Sime Markovića kao i Mokroluška (Dušanovačka pijaca) isključene su zbog radova, a po nalogu Sekretarijata za saobraćaj Grada Beograda - objašnjavaju u "Beogradputu", kako prenose beogradski mediji.

Semaforizovana raskrsnica - Ustanička - Kruševačka (Dušanovačka pošta) radi u normalnom režimu, nije bilo ispada, kažu u "Beograd putu", a isto važi i za raskrsnicu Bulevar oslobođenja – Bokeljska (Autokomanda).

PRIJAVITE NEPRAVILNOSTI

Sugrađani sve nepravilnosti u radu semaforskih uređaja kao i opreme, mogu prijaviti Dežurnoj službi JKP "Beograd put", na broj telefona 011/2071-720.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.