U BEOGRADU NA SNAZI NARANDŽASTI METEOALARM. Radojičić: Sve komunalne službe su u maksimalnoj pripravnosti!
Zoran Radojičić, Foto: Zoran Jevtić

stiže nevreme

U BEOGRADU NA SNAZI NARANDŽASTI METEOALARM. Radojičić: Sve komunalne službe su u maksimalnoj pripravnosti!

Gradonačelnik dodaje da se građanima u ovakvim situacijama preporučuje dodatna pažnja i oprez

Objavljeno:

Na osnovu upozorenja dobijenog od RHMZ-a, da je u Beogradu na snazi narandžasti meteoalarm, dok je u okruženju na snazi crveni meteo alarm, komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Beograda, prof. dr Zoran Radojičić, održao je vandrednu sednicu štaba gde je sve članove upoznao sa predstojećim nevremenom i naložio da sve resurse stave u maksimalnu pripravnost.

- Zbog najavljanog nevremena koje se očekuje u Beogradu sve komunalne službe su u maksimalnoj pripravnosti. Prema prognozi RHMZ-a, u popodnevnim časovima očekuju se padavine od oko 20 litara po metru kvadratnom u vremenskom periodu od tri sata. Najavljen je olujni vetar i moguća lokalna pojava grada - rekao je Radojičić.

Gradonačelnik dodaje da se građanima u ovakvim situacijama preporučuje dodatna pažnja i oprez kao i da bez preke potrebe ne kreću na put.

- Apelujem na sve građane da prate upozorenja nadležnih službi, da bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko se tokom nevremena ipak nadju na njemu, da zaustave svoje vozilo na sigurno mesto i na taj način sačekaju da nevreme prodje. Važno je I da tada obrate pažnju na ulegnuća i niske pozicije gde postoji mogućnost da se usled obilnih padavima nakupi veća količina vode, i da se trude da izbegavaju takva mesta - ističe Radojičić.

Prvi čovek Beograda i komadant Štaba za vanredne situacije Grada Beograda dao je svim subjektima zaštite i spasavanja nalog da sprovedu operativne i i preventivne mere. Nadležne službe preduzeće i sve odgovarajuće mere na sanaciji eventualno moguće nastale štete zbog nevremena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beoinfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.