U BEOGRADU NEPREGLEDNI REDOVI: Do 13 časova je SVE BESPLATNO!
Ilustracija, Foto: Beta

KAMPUS ZDRAVLJA

U BEOGRADU NEPREGLEDNI REDOVI: Do 13 časova je SVE BESPLATNO!

Ana Marija Kolao zahvalila je na gostoprimstvu i naglasila da je "Kampus zdravlja" duga priča koja traje deset godina i koja je nastala iz želje da se naprave besplatni preventivni pregledi protIv raka dojke, a zatim je posvećen svim bolestima

Objavljeno:

Ispred Starog dvora u Beogradu danas je organizovan "Kampus zdravlja", koji u Italiji postoji već 10 godina, a u okviru kojeg će Beograđani moći da obave besplatne konsultativne specijalističke preglede, u periodu od 8 do 13 sati.

Tim povodom pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović je na konferenciji za novinare pozvao sve građane da dođu i pregledaju se.

- Zahvaljujući i italijanskim lekarima, Udruženju HISP-a, Crvenom krstu Srbije, koji su nosioci cele organizacije, Sekretarijatu za zdravlje, Beokomu, Ministarstvu zdravlja i Medicinskom fakultetu sutrašnji Kampus zdravlja će se održati prvi put u Beogradu - rekao je Mladenović u petak.

On je apelovao na građane da svi koji ne odvajaju mnogo vremena za svoje zdravlje i nemaju rešeno pitanje zdravstvenog osiguranja dođu i obave konsultativne kardiovaskularne, endokrinološke i dijabetes preglede.

- Besplatni pregledi su konsultativne prirode i molim građane da ne očekuju da će sutra već biti izlečeni ili da će sutrašnjim pregledom proces lečenja otpočeti. Za to je potrebno da se obratite nadležnim odabranim lekarima i specijalistima. Ovi pregledi su preventivna mera i poruka da moramo da razmišljamo o svom zdravlju i kada smo zdravi, a ne kada se već razbolimo - rekao je Mladenović.

Ana Marija Kolao zahvalila je na gostoprimstvu i naglasila da je "Kampus zdravlja" duga priča koja traje deset godina i koja je nastala iz želje da se naprave besplatni preventivni pregledi protv raka dojke, a zatim je posvećen svim bolestima.

- Nastao je u Napulju, a zatim se prošiorio na celu Italiju. Po prvi put smo van granica naše zemlje i prvi put smo u Beogradu - rekla je Kolao, saopšteno je iz gradskog sekretarijata za informisanje.

Velika je gužva jer svi mogu besplatno da se pregledaju i nije im potrebna ni zdravstvena knjižicu ni uput. Obavljaju se pregledi krvnog pritiska, EKG srca, ultrazvuk tiroidne žlezde, nutricionistički pregledi za dijabetes, masnoću, težinu mase i drugi.

Bonus video

Čehinja Silvija Etabrova o Srbiji i srpskim pesmama

(Espreso.co.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.