OVO JE BEBA KOJA JE OSTAVLJENA U VIŠNJICI! Sada je u Zvečanskoj! (FOTO) (VIDEO)
Ministar Zoran Đorđević posetio napuštenog dečaka, Foto: Tanjug/Ministarstvo za rad

na sigurnom

OVO JE BEBA KOJA JE OSTAVLJENA U VIŠNJICI! Sada je u Zvečanskoj! (FOTO) (VIDEO)

Dete je zahvaljujući brzom reagovanju Centra za socijalni rad Palilula smesteno u Centar za zaštitu odojcadi, dece i omladine u Zvečanskoj

Objavljeno:

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević posetio je juče napušteno jednoipogodišnje dete, koje je u ponedeljak uveče pronađeno u Višnjici.

Dete je zahvaljujući brzom reagovanju Centra za socijalni rad Palilula smesteno u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

foto: Tanjug/Ministarstvo za rad

- Dete će u što kraćem roku će biti smešteno u jednu od hraniteljskih porodica, najavio je Đorđević. Nakon toga će centri za socijalni rad Palilula i Leskovac odlučiti o daljim postupcima, koji su u najboljem interesu deteta, navodi se u saopštenju ministarstva.

Đorđević je naveo da se u izveštaju koji je dostavio Centar za socijalni rad navodi da je dete emocionalno i higijenski zapušteno bez vidljivih tragova koji bi ukazivali na druge vrste zlostavljanja.

Ministar je zahvalio svim nadležnim organima koji su odmah postupili u skladu sa svojim ovlašćenjima, kao i savesnim građanima na brzom reagovanju i pružanju adekvatne pomoći. Naveo je da se još jednom pokazalo da smo odgovorno društvo koje ima izraženu empatiju prema drugima i koje uvek pruža pomoć onima kojima je ona neophodna.

- Jedna od prioritetnih aktivnosti ministarstva, kojoj se pridaje posebna pažnja, jeste zaštita dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, jer svako dete zaslužuje i mora da ima najbolju zaštitu i pravo na bezbrižno odrastanje - naveo je Đorđević.

Od oktobra prošle godine ovo je četvrti slučaj napuštanja deteta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.