ZATVARA SE ŠKOLA U BATAJNICI! Đaci će odatle morati da putuju u susedno naselje!
Škola u Batajnici zatvorena, Foto: Profimedia, Printscreen/Google Maps, Ilustracija

školaska godina

ZATVARA SE ŠKOLA U BATAJNICI! Đaci će odatle morati da putuju u susedno naselje!

15 meseci je rok za rekonstrukciju škole

Objavljeno:

Renoviranje ove osmogodišnje škole trajaće godinu dana, a učenici ni dva meseca pre početka školske godine nisu obavešteni u kojoj ustanovi će pohađati nastavu.

U jeku letnjeg raspusta roditelji i učenici batajničke OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" doživeli su veliki šok - saznali su da škola od septembra neće raditi!

Ova vest mnoge je uznemirila, ali pojedincima je upropastila letovanje i godišnji odmor, jer sada brinu gde će mališani od septembra pohađati nastavu. Do početka naredne školske godine ostalo je još dva meseca, a odluka o tome gde će učenici ove osnovne škole biti premešteni još nije doneta.

Inicijativa meštana za renoviranje ove ustanove postoji 15 godina, a odlučeno je da ti radovi počnu kada i školska godina u septembru. Upravo iz tog razloga ova osmoletka zatvara svoje prostorije i kapiju za đake, jer će rekonstrukcija čitavog školskog objekta trajati godinu dana.

Roditelji učenika OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" koji su kontaktirali s redakcijom Kurira kažu da su zabrinuti zbog situacije, kao i da je odluka o tome gde će deca pohađati nastavu od septembra morala biti doneta ranije.

- Nije u redu što nas drže u neizvesnosti i što nemamo informaciju gde će deca pohađati nastavu. Ne želimo da to bude daleko i da oduzima vreme u putu. Mi kao roditelji predlažemo da učenici mlađih razreda, od prvog do četvrtog, krenu u OŠ "Branko Radičević", koja je relativno blizu. Pristali bismo da učenici od petog do osmog razreda idu u OŠ "Ilija Birčanin", koja se nalazi u Zemun Polju, ali nećemo da pristanemo na predlog direktora te škole da deca idu samo u popodnevnu smenu. To ne dolazi u obzir, to remeti slobodno vreme dece i njihove vannastavne aktivnosti - navodi grupa roditelja.

Dodaju da podržavaju odluku o renoviranju, ali da neće pristati da deca trpe zbog neorganizovanosti nadležnih. Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu donosi konačnu odluku o tome gde će đaci pohađati nastavu od septembra, ali odgovore od Sekretarijata nismo dobili do zaključenja ovog broja.

Brojka 15 meseci je rok za rekonstrukciju škole

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.