VESIĆ NAJAVIO VELIKU PROMENU U GRADSKOM SAOBRAĆAJU: Mnoge će obradovati ova vest!
Goran Vesić o GSP-u, Foto: Beta/društvo

gradski prevoz

VESIĆ NAJAVIO VELIKU PROMENU U GRADSKOM SAOBRAĆAJU: Mnoge će obradovati ova vest!

Zamenik gradonačelnika je rekao da Beograd godišnje potroši dvesta miliona evra na gradski prevoz, od čega naplati od građana oko pedeset miliona evra

Objavljeno: 03.07.2019. 08:48h
  • 12

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će za godinu dana biti nabavljeno 344 autobusa, što će biti najveća pojedinačna nabavka u gradskom saobraćajnom preduzeću.

Vesić je, gostujući na televiziji Hepi, rekao da je već dva dana u toku provera klima u vozilima javnog prevoza, te da je dao nalog da komunalna policija i saobraćajna inspekcija svakodnevno proveravaju klimu.

Naveo je da do sada niko nije kontrolisao privatne prevoznike, ističući da oni u autobusima moraju da imaju wifi, klimu, da budu čisti i vozači da imaju uniformu, kako prenose beogradski mediji.

"Desilo se da pojedini privatni autobusi isključuju klimu da bi štedili na gorivu, što je zaista skandal. Juče smo uhvatili jednog privatnika koji je namerno pokvario klimu. Zato ih dva dana već kažnjavamo", rekao je Vesić.

Navodeći da gradsko saobraćajno ima 568 autobusa, Vesić je istakao da su i oni juče kažnjavani.

"Dobili su rok da do 9. jula da u svih 434 vozila u kojima postoji klima da klima i radi. Ako se to ne desi do 9. jula biće smenjivani. Od prvog novembra ne sme da postoji ni jedan autobus koji nema klimu i grejanje", istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je rekao da Beograd godišnje potroši dvesta miliona evra na gradski prevoz, od čega naplati od građana oko pedeset miliona evra.

"Nigde se ne dotira tri četvrtine, jer građani bi za taj novac mogli da dobiju 75 škola ili vrtića", istakao je Vesić.

Govoreći o aktuelnim rekonstrukcijama, Vesić je istakao da će do septembra većina ulica biti završena, ističući da je Resavska ulica završena juče.

"Mi ćemo prvog septembra pustiti Karađorđevu ulicu, zatim Trg Republike. Deo ulica 27. marta i Kraljice Marije završićemo do 20. avgusta", rekao je Vesić.

Podsetio je i da će početi rekonstrukcija Savskog trga i da će u februaru tamo biti postavljen spomenik Stefanu Nemanji.

 

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media