SVI SU PLJUVALI OBNOVU, A SADA SE DIVE VELIKOM STEPENIŠTU! Ponovo sija jedan od SIMBOLA Beograda (FOTO)
Kalemegdan, Foto: Printscreen/ Facebook/ Goran Vesić

skockano

SVI SU PLJUVALI OBNOVU, A SADA SE DIVE VELIKOM STEPENIŠTU! Ponovo sija jedan od SIMBOLA Beograda (FOTO)

Vesić kaže da je stepenište premazano posebnom zaštitnom bojom koja ga štiti od padavina, visokih i niskih temperatura, ali i grafita

Objavljeno:

Rekonstrukcija Velikog stepeništa na Beogradskoj tvrđavi privodi se kraju, a kako kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ono će sada biti nalik originalnom.

„Završavamo obnovu Velikog stepeništa na Kalemegdanu. Uredili smo stepenike, ograde i vratili kamene žardinjere koje su krasile stepenište kada je sagrađeno, tridesetih godina prošlog veka. Kada je stepenište sagrađeno korišćen je brački kamen koji se nije pokazao najboljim u našim vremenskim uslovima. Zavod za zaštitu spomenika izabrao je za rekonstrukciju kamen iz Danilovgrada koji je najsličniji bračkom, a bolji je u našim uslovima“, objavio je Vesić na Fejsbuku.

Vesić kaže da je stepenište premazano posebnom zaštitnom bojom koja ga štiti od padavina, visokih i niskih temperatura, ali i grafita.

Grad Beograd je za rekonstrukciju Velikog stepeništa odvojio 14,5 miliona dinara, a u planu je i nastavak restauracije dela Savskog šetališta od Velikog stepeništa ka ravelinu „Kralj kapije“.

„Nedavno smo obnovili most ka Sahat kuli, a pre toga česmu i Malo stepenište Jelisavete Načić, česmu Mehmed – paše Sokolovića, Damat Ali – pašino turbe, plato oko Pobednika, Spomenik zahvalnosti Francuskoj. Ove godine počinje restauracija Pobednika, a naredne godine rekonstrukcija Paviljona Cvijete Zuzorić“, kaže Vesić i ističe da decenijama nije uloženo u Beogradsku tvrđavu koliko je poslednjih nekoliko godina.

BONUS VIDEO: Boris iz SPS-a OTVORENO o nasilju, Skupštini, Prajdu i premijerki!

(Espreso.co.rs / Bizlife.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.